• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Melboller med svinekjøtt

Internasjonale / Kina

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g hvetemel, siktet 2 ss tørrgjær 2 ts sukker 3 ss lunkent vann 3 dl lunken melk FYLL: 500 g mørt svinekjøtt, helst indrefilet 2 ss soyasaus 3 ss honning 2 ss hoisinsaus eller barbequesaus olje til steking

Bruksanvisning

Melbollene er så aktet i Kina at folk til og med har en egen festival til ære for dem. De ofres som gaver til taoistiske guddommer, og etter bønnene holder landsbyen fest på bollene. Skjær kjøttet i drøyt 1 cm tykke skiver. Bland soyasaus, honning og honningsaus og mariner kjøttet i blandingen i 30 minutter. Stek kjøttskivene på middels varme til de er gjennomstekte. Avkjøl kjøttet og skjær det i 1 cm store terninger. Bland gjær, sukker og lunkent vann. La det stå et lunt sted til de skummer. Bland gjærblandingen med mel og lunken melk. Arbeid sammen til en fast deig og kna den på godt melet bakebord i 15 minutter til den er smidig, eller bruk kjøkkenmaskin. La den heve under plast til dobbel størrelse. Kna deigen godt i 5 minutter. Form til 2-3 cm tykk pølse. Del den i 24 emner og kjevle hvert emne til en sirkel., ca 10 cm i diameter. Brett sammen sirklene og pensle dem med litt olje. La dem heve i 20 minutter. Trill deigen til en tykk pølse og del den i 24 emner. Kjevle hvert emne til en sirkel, ca 10 cm i diameter. Ha 1 ss fyll på hver sirkel. Brett opp deigen rundt fyllet og vri kantene sammen så det lukkes godt. Legg bollene på fuktig klede på rist og damp den over kokende vann i 20 minutter. La det være god avstand mellom bollene – de hever seg. Server dem varme eller kalde.

Internasjonale / Kina


Sum Oppskrifter 74 funnet


Det kinesiske kjøkken

Ananas-båter

Avocado- og Lime-is

Blandede grønnsaker i wok

Braisert fisk med sopp

Braiserte grønnsaker

Bresert svinebuk

Chow Mein med skalldyr

Dampede kinesiske melboller

Dampet fisk

Dampkokt ris

Dampkokt ørret med ingefær

De 18 lohaner

Drukken kylling

Five-Spice fisk

Fujong-reker

Fylte godbiter

Glasserte epler

Goreng Pisang

Gylne biter

Hvitløksopp

Ingefær-kylling

Kald kylling i soyasaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kinesiske egg

Kinesiske kyllingvinger

Kinesiske kålruletter

Krabbe- og maissuppe

Kylling med kinesiske grønnsaker

Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus

Kylling og grønnsaker i wok

Kyllinggryte med mandler og krabbe

Kyllingnudler

Lime- og litchisalat

Løskokt ris

Mandel- og lichidessert

Mandelpudding

Marmorerte vaktelegg

Melboller med svinekjøtt

Mini Vårruller

Mongolsk lammestuing

Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp

Nudler med grønnsaker

Nudler med kylling, reker og skinke

Pekingand

Reke- og maissuppe

Reker Fu-Yung

Reker i skarp saus

Rosenkål i wok

Røde og hvite reker

Sesamtoast

Sichuan spareribs

Soppsuppe

Soppsuppe med eggetråder

Soyabraisert kylling

Sprøstekt aromatisk and

Sprøstekt tang

Sprøstekte grønnsaker med tofu

Stekt ris med egg

Stekt ris spesial

Stekte risnudler med reker og blekksprut

Stir-fried reker og sukkererter

Storfekjøtt med appelsin og ingefær

Suppe med rekeboller

Sursøte nudler

Svinekjøtt i sursøt saus

Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce

Torsk med sopp og bambusskudd

Tørrstekt strimlet biffkjøtt

Vårrull med kylling

Vårruller med Hoi sin-saus

Wokede skalldyr

Woket svinekjøtt med grønnsaker

Yangzhou ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen