Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g magert mørbrad, filet eller kam av okse, skåret i smale strimler
finrevet skall og saft av 1 appelsin
1 ss lys soyasaus
1 ts maisenna
2,5 cm fersk ingefær, finhakket
2 ts sesamolje
1 stor gulrot, skåret i tynne strimler
2 vårløk i tynne skiver
risnudler eller kokt ris til servering
Ha kjøttstrimlene i en bolle og dynk med appelsinskall og saft. Dekk til og la det ligge i marinaden i minst 30 minutter. Rør om iblant.
Hell marinaden av kjøttet og ta vare på den. Bland kjøttet med soyasaus, maisenna og ingefær?
Varm sesamoljen i en wok eller stor stekepanne. Ha i kjøttstrimlene og fres dem under omrøring 1 minutt til de får farge. Tilsett gulrotstrimlene og fres under omrøring 2-3 minutter til.
Rør inn skivet vårløk og marinade og la det koke under middels varme under omrøring til sausen er kokt litt inn og blitt blank. Serveres omgående sammen med risnudler eller vanlig kokt ris.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce