• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekte risnudler med reker og blekksprut

Internasjonale / Kina

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

200 g risnudler (eller spaghetti) 1 hvitløkfedd, presset 2 ss olje 3 ss østerssaus eller soyasaus 3 dl vann eller buljong 75 g rå scampi eller 100 g vanlige kokte reker 75 g renset blekksprut eller akkar 100 g bønnespirer, ca ½ boks som skylles i kaldt vann litt malt pepper hakket koriander, gressløk eller persille til pynt

Bruksanvisning

Kok nudlene etter anvisningen på pakken i rikelig, lettsaltet vann tilsatt litt olje. Sil av kokevannet. Rens scampiene og skjær ut tarmen, den mørke strengen i ryggen. Bruk en skarp kniv og skjær et V-formet snitt. Eller rens rekene. Stek hvitløken i varm olje til den er gyllen. Tilsett østerssaus eller soyasaus, vann eller buljong. Kok opp og tilsett rå scampi og blekksprut. Kokte reker tilsettes senere. Kok i 1 minutt. Tilsett bønneskudd, nudler og pepper og kok i 2 minutter. Kokte reker tilsettes etter 1 minutt. Varm opp under omrøring. Smak eventuelt til med mer krydder. Pynt med hakket grønt. Østerssaus er en tykk, salt saus laget av østers. Prøv å få tak i den i en butikk som selger eksotiske varer. Den har lang holdbarhet og kan brukes som krydder i norske retter også. Til nød kan den erstattes med soyasaus, men det blir en annen smak. Kinesiske nudler er laget av hvete, ris eller bønnemel. I Norge kan vi kjøpe dem tørkede, og de må enten kokes eller bløtes før bruk. Hvetenudlene sveller som vanlig spaghetti eller pasta, mens ris- og bønnenudler beholder sin opprinnelige fasong.

Internasjonale / Kina


Sum Oppskrifter 74 funnet


Det kinesiske kjøkken

Ananas-båter

Avocado- og Lime-is

Blandede grønnsaker i wok

Braisert fisk med sopp

Braiserte grønnsaker

Bresert svinebuk

Chow Mein med skalldyr

Dampede kinesiske melboller

Dampet fisk

Dampkokt ris

Dampkokt ørret med ingefær

De 18 lohaner

Drukken kylling

Five-Spice fisk

Fujong-reker

Fylte godbiter

Glasserte epler

Goreng Pisang

Gylne biter

Hvitløksopp

Ingefær-kylling

Kald kylling i soyasaus

Kalkun og sukkererter i wok

Kinesiske egg

Kinesiske kyllingvinger

Kinesiske kålruletter

Krabbe- og maissuppe

Kylling med kinesiske grønnsaker

Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus

Kylling og grønnsaker i wok

Kyllinggryte med mandler og krabbe

Kyllingnudler

Lime- og litchisalat

Løskokt ris

Mandel- og lichidessert

Mandelpudding

Marmorerte vaktelegg

Melboller med svinekjøtt

Mini Vårruller

Mongolsk lammestuing

Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp

Nudler med grønnsaker

Nudler med kylling, reker og skinke

Pekingand

Reke- og maissuppe

Reker Fu-Yung

Reker i skarp saus

Rosenkål i wok

Røde og hvite reker

Sesamtoast

Sichuan spareribs

Soppsuppe

Soppsuppe med eggetråder

Soyabraisert kylling

Sprøstekt aromatisk and

Sprøstekt tang

Sprøstekte grønnsaker med tofu

Stekt ris med egg

Stekt ris spesial

Stekte risnudler med reker og blekksprut

Stir-fried reker og sukkererter

Storfekjøtt med appelsin og ingefær

Suppe med rekeboller

Sursøte nudler

Svinekjøtt i sursøt saus

Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce

Torsk med sopp og bambusskudd

Tørrstekt strimlet biffkjøtt

Vårrull med kylling

Vårruller med Hoi sin-saus

Wokede skalldyr

Woket svinekjøtt med grønnsaker

Yangzhou ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen