Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g risnudler (eller spaghetti) 1 hvitløkfedd, presset 2 ss olje 3 ss østerssaus eller soyasaus 3 dl vann eller buljong 75 g rå scampi eller 100 g vanlige kokte reker 75 g renset blekksprut eller akkar 100 g bønnespirer, ca ½ boks som skylles i kaldt vann litt malt pepper hakket koriander, gressløk eller persille til pynt
Kok nudlene etter anvisningen på pakken i rikelig, lettsaltet vann tilsatt litt olje. Sil av kokevannet. Rens scampiene og skjær ut tarmen, den mørke strengen i ryggen. Bruk en skarp kniv og skjær et V-formet snitt. Eller rens rekene. Stek hvitløken i varm olje til den er gyllen. Tilsett østerssaus eller soyasaus, vann eller buljong. Kok opp og tilsett rå scampi og blekksprut. Kokte reker tilsettes senere. Kok i 1 minutt. Tilsett bønneskudd, nudler og pepper og kok i 2 minutter. Kokte reker tilsettes etter 1 minutt. Varm opp under omrøring. Smak eventuelt til med mer krydder. Pynt med hakket grønt. Østerssaus er en tykk, salt saus laget av østers. Prøv å få tak i den i en butikk som selger eksotiske varer. Den har lang holdbarhet og kan brukes som krydder i norske retter også. Til nød kan den erstattes med soyasaus, men det blir en annen smak. Kinesiske nudler er laget av hvete, ris eller bønnemel. I Norge kan vi kjøpe dem tørkede, og de må enten kokes eller bløtes før bruk. Hvetenudlene sveller som vanlig spaghetti eller pasta, mens ris- og bønnenudler beholder sin opprinnelige fasong.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce