Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kyllinger, helst nyslaktet
1 løk
2 ss jordnøtt- eller soyaolje
4 dl vann
3 ss kinesisk soya
2 ss sherry
2 ss hakket syltet ingefær
1 ss sukker
Begge kyllingene deles i åtte stykker. Løken grovhakkes. Varm opp oljen i en tykkbunnet gryte og brun kyllingstykkene på alle sider over god varme. Tilsett vann, soya, sherry og ingefær og la blandingen koke opp. Tilsett deretter løken, skru varmen ned og legg lokk på gryten. La retten stå og surre ca 30 minutter.
Rør i sukkeret og småkok videre i 15 minutter. Dermed blir kjøttet så mørt at det slipper benene, hvilket er helt nødvendig når man skal sette det til livs med spisepinner. Server løskokt ris til (se egen oppskrift).
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce