• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

And med appelsin og oliven

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 ss olivenolje
2 ender, á 2 ½ kg, delt i serveringsstykker
1 stor løk, hakket
2 ss hvetemel
5 dl tørr hvitvin
3 gulrøtter, skrelt og skåret i tykke skiver
2 appelsiner, skåret i 5 millimeter tykke skiver
2 kvister bladpersille
1 kvist timian
1 laurbærblad
salt
nymalt pepper
evt maisenna
150 g grønne oliven, uten steiner, grovhakket

Bruksanvisning

Varm olivenolje i en stor stekepanne på sterk varme. Arbeid i omganger: Stek andestykkene på alle sider i til sammen 10 minutter, til de er pent gylne. Legg stykkene på en tallerken og hold dem varme. Hell ut fettet slik at det bare er 3 ss igjen.

Ha løken i fettet som er igjen i pannen og stek på middels varme i ca 15 minutter, til løken er gyllenbrun. Ha i mel og stek videre under stadig omrøring i noen minutter, til det tykner. Ha i vinen og kok ut pannen under omrøring, slik at du får løsnet alt det brune bunnfallet. Ha andestykkene tilbake i pannen sammen med gulrot, appelsin, persille, timian og laurbærblad. Smak til med salt og pepper. Tilsett nok vann til at det dekker, legg på lokk og la alt sammen trekke på svak varme i 45-60 minutter, til andekjøttet er mørt.

Legg andestykkene på et varmt fat og hold dem varme. Skum fettet av pannen med en stor skje, og kjør resten av sausen til puré i en food processor. Hell pureen i en kjele og kok opp på middels varme. Hvis sausen er for tynn, rører du ut litt maisenna i vann og blander i sausen. Ha i oliven, la alt bli gjennomvarmt og smak til med krydder.

Øs oliven- og appelsinsausen over andestykkene og server med en gang.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen