• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Andebryst med blå ridderhatt

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 andebryst, snittet i skinnet med 1 cm mellomrom
16 blå ridderhatt, børstet rene og forvellet noen min. i kokende vann
salt
nykvernet svart pepper
olivenolje
½ ts kanel
½ dl rødvin
skall (bare det gule) og saft fra 1 appelsin
½ dl hønse- eller andekraft
8 små hoder pak choi

Bruksanvisning

Forvarm stekeovnen til 230 C. Bland andebrystene og soppen med salt, pepper, olivenolje og kanel og stek dem i langpanne 20-30 minutter, avhengig av hvor godt stekt en foretrekker andekjøttet.

Ta kjøtt og sopp av pannen og skum fettet av innholdet i pannen med en skje. Ha i vin, appelsinsaft og kraft og kok ut pannen. Skrap godt av sidene på pannen for å få med all den gode smaken som har samlet seg under stekingen. Sil sausen og sett den til side.

Kok pak choi i 3-5 minutter. La vannet renne av.

Skjær kjøttet i skiver og anrett dem over pak choi med sopp fordelt rundt. Hell vinsausen over hver porsjon og dryss strimlet appelsinskall over.

Til denne retten kan også brukes lillestilket ridderhatt eller den dyrkede varianten. Blå ridderhatt vokser senhøstes, noen ganger til langt ut i november, så hvis en ikke bruker dyrket sopp, er dette kanskje årets siste rett laget av selvplukket villsopp

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen