• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

And med madeirasaus

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 gryteferdig and, 1 1/2-2 kg
salt
pepper
sitron
smør eller margarin
100 g hasselnøttkjerner

Saus:
4 dl stekesjy
2 ts arrowrotmel
2 ss madeira (portvin)
salt
pepper

Bruksanvisning

Ta vare på innmaten, kok kraft på den, og finhakk den i sausen. Gni anden inni og utenpå med salt, pepper og drypp med sitron.

Bind opp anden og legg den med brystsiden opp på rist over langpannen. Pensle med smeltet smør, og la den steke ved 175 C uten speing og øsing i ca 1 1/2 time. Legg folie over hvis fuglen er ferdig brunet før den er ferdigstekt.

Kok ut langpannen med vann + buljong fra innmaten, og hell sjyen over i en bolle, slik at man kan skumme fettet etter en stund. Jevn sjyen med arrowrotmel rørt ut i litt vann, smak til med vin, og kanskje litt mer krydder.

Rist nøttekjernene i tørr stekepanne og gni så av skallet. Deretter frees nøttene i litt brunet smør, og serveres ved siden av anden på fatet.

Som tilbehør anbefales små brunete, og gjerne glaserte kulepoteter. En fruktsalat av hermetiske mandarinbåter, blå og grønne druer og finskåren endivier. Eller by på kokte svisker og epler. Frukt passer alltid godt til fet mat.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen