• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grytestekt villand med rips

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 villender
1-2 ts salt
1 krm pepper
1 ss margarin eller smør
1 liter rips
2 sjalottløk
1 gulrot
1 bit rotselleri
1 dl rød portvin
2 dl rødvin
vann
Saus:
1 liter rips
4 dl silt og innkokt sjy
salt
pepper
Tilbehør:
8 små gulrøtter
1 bit slangeagurk, ca 15 cm
sprøstekte strimler av andeskinnet

Bruksanvisning

Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Skyll og tørk den. Bind den eventuelt opp. Krydre fuglene lett innvendig med salt og pepper.

Brun dem forsiktig på alle sider i en jerngryte på middels varme. Ha på salt og pepper. La fuglene ettersteke på svak varme til kjøttet kjennes mørt, 45-60 minutter, avhengig av hvor gamle fuglene er.

Rens og skyll bærene.

Ta endene opp av gryten, men la fettet være igjen. Sett gryten til side. Skjær løs brystkjøttet og lårene. Ta skinnet av krystkjøttet og legg det til side. Pakk brystbitene og lårene inn i aluminiumsfolie, hver for seg. La dem ligge og godgjøre seg.

Skjær skrogene i biter. Hakk sjalottløken, og skjær gulrot og selleri i skiver. Legg alt i gryten. Legg også eventuelt i hjertet, leveren og muskelmagen. Brun alt noen minutter.

Rør om av og til. Hell i begge vinsortene og så mye vann at alt dekkes. La det koke under lokk i 20 minutter.

Skum av fettet og sil buljongen i en kjele. La buljongen koke inn uten lokk til det er ca 4 dl igjen.

Ha 4 ss rips i en mikser eller foodprocessor og kjør til det er puré. Du kan også mose dem i en morter. Rør i ripspureen, litt om gangen, i den innkokte sjyen. Smak til slik at du får skikkelig bærsmak. Smak til med salt og pepper. Om sausen kjennes for søt kan man tilsette noen stenk med eddik. Ha i de hele ripsene.

Klargjør tilbehøret. Skrell gulrøttene. Skjær dem og agurkene pent tønneformede.

Kok gulrøttene i ca 3 minutter. Legg i agurkbitene. Kok alt ytterligere i 2 minutter.

Strimle skinnet fra brystbitene og stek dem sprø i sitt eget fett.

Ta fram lårene og stek dem litt ekstra ettersom de ikke blir like fort stekt som brystbitene.

Ta fram brystbitene og skjær dem i tynne skiver med en skarp kniv.

Legg dem opp sammen med lårene på tallerkenen, en skive av brystkjøttet og et lår på hver.

Hell den varme sausen rundt og dekorer med gulrøtter, aagurk og de sprøstekte skinnstrimlene. Server straks.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen