• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

And med kanelsvisker og appelsinsaus

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 andebryst
1 ts anisfrø
1 ts koriander
salt
pepper
8 sjalottløk
12 svisker
1 dl rødvin
1 liten knivsodd kanel
litt sitronsaft
5 dl appelsinjuice
smør
mandelpoteter

Bruksanvisning

Tin andebrystene og tørk godt av dem med kjøkkenpapir. Bruk en tang til å nappe vekk rester av fjærfester. Del brystene i to på skrått, slik man deler en toast i trekanter. Skjær vekk fett som henger utenfor brystene, og bruk en skarp kniv til å skjære det fettet som er igjen på brystene i striper, uten å skjære ned i kjøttet.

Gni bryststykkene godt inn med salt og pepper. Knus anisfrø og korianderfrø i en morter eller bruk undersiden av en tung kjele til å knuse krydderet, og gni dette inn i fetsidene. La dem hvile en stund med krydderet.

Rens og stek sjalottløkene i smør i en liten kjele på lav varme, til de mørnes., ikke brunes noe særlig. Dette kan med fordel gjøres i forveien.

Del sviskene i to eller tre deler. Ha dem i en liten kjele og hell på rødvinskvetten, ha i litt kanel, kok opp og la det putre til rødvinen er kokt inn. Press noen dråper sitronsaft over til slutt.

Kok opp appelsinjuicen og la den koke til det bare er en tredjedel igjen. Ha i noen små klatter med smør og pisk det inn til en saus.

Stek andebrystene i en panne på middels varme først i 12-15 minutter med fettsiden ned, deretter et par minutter på den andre siden.

Stek opp igjen sjalottløken, varm opp sviskene og sausen. Del bryststykkene i to, fremdeles skrått på langs, og server med mandelpoteter.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen