• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kryddermarinert appelsinand

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1,5 ts korianderfrø
18 sorte pepperkorn
1 ts malt kanel
en klype nyrevet muskat
finrevet skall av 1 appelsin
saften av 3 appelsiner
6 andebryst
1-2 milde chilier uten frø, hakket
2,5 dl hønsebuljong
3 ss ripsgelé
salt
pepper

Bruksanvisning

Mal krydderet til fint pulver i en morter eller kvern. Rør inn det revne appelsinskallet.

Skjær rutemønster i andeskinnet så vidt inn til kjøttet. Gni krydderblandingen inn i skinnet. Legg kjøttstykkene med skinnsiden opp i et fat og sett det til marinering i kjøleskapet i minst to timer, eller natten over.

Varm en stekepanne med slippbelegg til den er brennvarm. Legg i andekjøttet med skinnsiden ned og stek i 4-5 minutter til det er gyllent. Snu stykkene, sett ned varmen og stek videre i 5-6 minutter til kjøttet er gjennomstekt (andebryst smaker best når det er litt rosa). Ta kjøttet ut av pannen og hold det varmt.

Hell alt fett av pannen, bortsett fra 1 ss. Tilsett chili og stek forsiktig til den er myk. Ha i appelsinsaft og buljong, kok opp og la det koke friskt i 3-5 minutter til væsken er kokt inn til bortimot det halve. Rør inn ripsgelé sammen med eventuelt kjøttkraft som har sivet fra kjøttet. Smak til med salt og pepper.

Server andebrystene med sausen til.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen