• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sprengt and

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ferdig stelt and, ca 2 kg
1/2 sitron
185 g salt (1 1/2 dl)
60 g farin (1 dl)
1/2 ts salpeter

Saltlake:
125 g salt (1 dl)
30 g sukker (1/2 dl)
3 liter vann

Til koking:
vann så mye at det dekker fuglen
6 hele allehånde
6 hele hvite pepper
1 laurbærblad
1 gulrot
1/2 løk

Garnering:
svisker
halverte appelsiner
tomater
kruspersille
salatblader

Bruksanvisning

Skyll og tørk anden. Gni den inn- og utvendig med sitron.

Bland salt, sukker og salpeter, gni anden inn- og utvendig og la den ligge kaldt i 12 timer. Vend den av og til.

Kok opp laken, skum den og avkjøl. Legg anden i et dypt fat, hell laken over til fuglen er dekket, legg press på. La det stå kaldt ca 1 1/2 døgn.

Ta opp anden og la den renne av. Kok den i så meget vann at det dekker fuglen. Skum godt. Tilsett krydder og rensede grønnsaker. Dekk med lokk, og småkok ca 1 1/4 time. La den avkjøles i egen kokekraft.

Fjern skinn og ben, skjær kjøttet i jevne stykker. Server dem pent anrettet med salatblader. Garner med svisker, appelsinhalver, tomater og persille.

Som tilbehør anbefales eplemos blandet med reven pepperrot. Rødkål. Grønnsalat. Kokte poteter, saus.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen