• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Appelsinmarinert villand

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 villender
1 boks frossen konsentrert appelsinjuice, 200 g
1 ts malt ingefær
1/2 krm kajennepepper
2 ts rosmarin

Steking:
1 ts salt
2 krm pepper
2 ss smør eller margarin
1 1/2 dl av marinaden
1 ss soyasaus

Saus:
1 appelsin
stekesjy
2 ss honning
1 ss appelsinlikør
salt
pepper
3 ts arrowrotmel
appelsin
persille

Bruksanvisning

Ta ut innmaten av fuglene, skyll og tørk gdt. Legg dem i hver sin tykke plastpose.

Bland appelsinjuicen etter anvisningen på boksen og tilsett krydder. Hell marinaden over endene. Klem ut luften i posene og knyt sammen. La posene ligge i kjøleskap i 2 døgn. Snu posene et par ganger under marineringen.

Hell av marinaden og spar den. Tørk endene og gni dem inn inn- og utvendig med salt og pepper. Bind dem eventuelt opp.

Brun dem rundt det hele i en stekepanne på middels varme. Legg endene med brystsiden opp i en ildfast form eller langpanne. Hell litt av marinaden i formen slik at det dekker bunnen. Tilsett soyasausen.

Stek på nederste rille i ovn ved 200 C i 45-60 minutter, avhengig av fuglenes alder. Øs ofte med marinaden. Kjenn etter om kjøttet er mørt ved å stikke i lårkjøttet med en stekenål. Kjøttkraften skal være klar.

Ta opp fuglene og hold dem varme. Sil stekesjyen og fjern alt fett.

Vask appelsinen i varmt vann og skjær den i skiver og deretter trekanter. Kok opp stekesjyen og marinaden. Tilsett honning og smak eventuelt til med appelsinlikør, salt og pepper. Rør arrowrot ut i litt kaldt vann. Jevn sjyen under omrøring. Tilsett appelsinbitene.

Skjær opp fuglene. Plasser skroget på et serveringsfat og legg kjøttet tilbake på skroget. Hell saus over og rundt fuglen. Garner med appelsinskiver og eventuelt parsille.

Server med kokte eller stekte poteter og grønne bønner.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen