• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

And med lavendelhonning

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 ts friske lavendelblomster eller 2 ts tørkede
2 ts friske timianblader eller 1/2 ts tørkede
2 ts frisk vintersar eller 1 ts tørket
12 pepperkorn
1 1/2 ts salt
1 and på ca 2 3/4 kg, med innmat
4 ss honning med kraftig smak (lavendel eller akasie)
3 ss rødvin

Bruksanvisning

Støt eller mal 2 ts lavendelblomster, timian, sar, pepper og salt i en morter eller krydderkvern.

Fjern innmaten og alt fettet inne i buken på anden. Skyll og tørk fuglen med kjøkkenpapir. Skjær et skrått rutemønster i fettet på brystet med en skarp kniv. Unngå å skjære inn i kjøttet. Gni anden utenpå og inni med urteblandingen. Legg lever, hjerte og krås tilbake i buken. Kast halsen. Legg anden med brystet opp på rist over en langpanne.

Stek anden i 2 timer ved 180 C. Ta anden ut av ovnen og hell av fettet i langpannen, bortsett fra 1 ss. Fordel 2 ss av honningen over andebrystet og sett anden tilbake i ovnen i 10 minutter. Ta den igjen ut av ovnen og øs den med kraften, som nå er blandet med honning. Stek anden videre i ovnen i 10 minutter. Ta anden ut, fordel de resterende 2 ss honning på brystet og strø 1 ts frisk lavendel over. Stek videre i 10 minutter, øs med kraften og stek til slutt 5 minutter, før du tar anden ut av ovnen. Den er ferdigstekt når kraften som kommer ut når du stikker en nål i den, er rosa, men klar, eller når et steketermometer stukket inn mellom lår og bryst viser 74 C. Skinnet skal være sprøtt og mørkebrunt.

Legg anden over på et fat, dekk den løselig til med aluminiumsfolie og la den hvile i 10 minutter, mens du gjør ferdig sausen. Hell av fettet som har samlet seg, slik at det er igjen ca 3 ss kraft i langpannen. Sett den over middels varme og tilsett lavendelblomstene som er igjen, ca 1 ts friske eller 1/2 ts tørkede, og rødvinen.

Kok ut langpannen mens du rører med en tresleiv, slik at alt fastbrent løsner fra bunnen. Rør i 3-4 minutter, til alt er godt blandet og har kokt litt inn. Hold sausen varm.

Ta innmaten ut av buken. Skjær opp anden, legg vinger, bein og lår for seg og skjær brystet i skiver. Legg andestykkene og innmaten på et varmt fat. Drypp sausen over og server med en gang.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen