• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Villand med fløtesaus og tranebær

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 villender
4-6 tynne spekkskiver
1-2 ts salt
2 krm svart pepper
1-2 ss margarin eller smør
2 dl hønsebuljong eller vann

Fløtesaus:
3 dl sjy og buljong
2 ss hvetemel
leveren fra fuglen
1 dl kremfløte
salt
pepper

Tilbehør:
tranbær eller store tyttebær

Bruksanvisning

Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Bind dem eventuelt opp.

Ta vare på leveren, den skal brukes i sausen.

Gni fuglen innvendig med litt salt og pepper. Brun matfettet i en jerngryte eller -panne. Legg fuglene i slik at brystet får farge først. La fuglene langsomt få farge rundt det hele. Salt og pepre. Spe med litt væske slik at det dekker bunnen.

Etterstek under lokk 45-60 minutter eller til fuglene kjennes møre. Tilsett mer væske under stekingen om nødvendig.

Ta fuglene opp. Skjær løs lårene og brystet. Skjær løs brystkjøttet med en tynn skarp kniv. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og hold det varmt.

Hakk eller skjær skroget i biter. Legg det i gryten og hell på litt vann. Tilsett også en persillekvast, noen løk- og gulrotskiver. La det koke under lokk ca 15 minutter.

Sil og mål opp buljongen. Jevn den med hvetemelet utrørt i litt vann. Bland eventuelt i passert lever. Spe med fløten. Smak til med salt og pepper.

Skjær opp kjøttet i pene skiver. Legg det på et serveringsfat og garner med saus og tranbær. Server kokte eller stekte poteter, grønne bønner og salat ved siden av.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen