• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 brystfileter fra ribbet and
1 dl soyasaus
saften fra 1 sitron
2 ss honning
2 dl soyasaus
1 purre
1 stor gulrot
2 persillerøtter
¼ kinakål
2 dl vann
½ dl soyasaus
1 ss brunt sukker
2 dl kraft
1 ss revet fersk ingefær
1 ss maisenna

Bruksanvisning

Rør inn honningen i soyasaus og tilsett presset sitron. Mariner andebrystene i 3-4 timer.

Rens grønnsakene og skjær dem i skiver eller strimler.

Når andebrystene er ferdig marinerte, tørkes de godt. Varm oljen i en gryte til den blir så varm at den nesten ryker. Brun brystene raskt på begge sider. Vær forsiktig, for det kan sprute en del.

Ha vann i en dampkjele og legg de brunede brystfiletene på rist. Damp undr lokk i 5 minutter. Ta av lokket og ha grønnsakene i kjelen med kjøttet. Damp alt i 10 minutter til. Hold kjøtt og grønnsaker varmt mens du lager sausen.

Tilsett soyasaus, kraft, sukker og ingefær til vannet som er brukt til damping. Kok inn til de har en god smak. Ønsker du en sterkere og søtere smak, kan du tilsette mer ingefær og sukker. Jevn sausen med maisenna utrørt i 1 ss kaldt vann.

Skjær andebrystet i tynne skiver og anrett sammen med saus og grønnsaker. Server ris til.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen