• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt villand med kantareller

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 villender
1-2 ts salt
1 krm pepper
2 ss smør eller margarin
2-3 dl hønsebuljong

Fløtestuede kantareller:
250 g kantareller
2 små løk
1-2 ss smør eller margarin
2 dl kremfløte
salt
pepper

Rødvinssaus:
1 dl rødvin
3-4 dl silt stekesjy eller hønsebuljong
1-2 ss ripsgelé
2-3 ss balsamicoeddik
2 ss smør eller margarin
1 1/2 ss hvetemel
hakket persille
ripsklaser
frisk timian

Bruksanvisning

Klargjør fuglene. Ta ut innmaten. Skyll og tørk dem godt. Salt og pepre fuglene innvendig.

Brun dem langsomt rundt det hele i matfett i en stekegryte på middels varme. Tilsett salt og pepper. Hell i buljongen og etterstek under lokk på svak varme, 45-60 minutter, avhengig av fuglens alder. Øs over sjyen noen ganger. Bruk en stekenål for å kjenne om kjøttet er mørt. Kjøttsaften skal være klar. Ta opp fuglene og hold dem varme. Tilbered kantarellstuingen imens.

Rens, skyll og hakk kantarellene. Skrell og finhakk løken. Fres denn lett i litt matfett. Tilsett soppen og la det hele frese til væsken har kokt inn. Tilsett fløten og la væsken koke inn til 3/4 gjenstår. Salt og pepre.

Hell rødvin til sausen i en kjele og kok den inn til halvparten. Tilsett sjy, gelé og vineddik. La alt syde i ca 10 minutter. Bland matfett og mel til en glatt masse. Visp det ned i sausen og la det koke forsiktig i noen minutter. Bland i litt hakket persille rett før servering.

Skjær andebrystene løs fra skroget og skjær dem deretter i skrå skiver. Skjær lårene fra bena. Kjøttet skjæres i skiver eller i biter som legges under brystskivene. Legg fløtestuede kantareller, ripsklaser og timian ved siden av.

Serveres med saus, ripsgelé, kokte smørstekte poteter og eventuelt sukkererter eller grønne bønner.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen