Flere resulteter finnes under oppskriften
2 villender
1/2 liten løk
1 liten purre, godt vasket
1 gulrot
1/4 potte frisk timian
2 ss madeira
1 dl tørr rødvin
havsalt
grovkvernet pepper
4 store hvitløksfedder
olivenolje
24 meget små nypoteter
4 småløk
8 sjalottløk
500 g skogsopp
4 1/2 ss usaltet smør
200 g frisk spinat, blansjert i kokende vann i 1-2 minutter og avrent
Forvarm stekeovnen til 150 C. Skjær av hals og ben på endene og legg dem i en liten langpanne med 1/2 løk, purre, gulrot og timian. Sett pannen i ovnen i ca 30 minutter. Ta den ut av ovnen og ha innholdet over i en kasserolle. Sett pannen på platen og kok den ut med madeira og rødvin. Ha sjyen over i kasserollen sammen med vann slik at bena dekkes. Kok opp over svak varme og la alt trekke uten lokk mens ender og grønnsaker stekes ferdig.
Endene steker du ved å gni inn andebrystene med havsalt og pepper og en delt hvitløksfedd.
Pensle en langpanne med litt olje. Ha poteter, småløk, sjalottløk og resten av hvitløken i pannen. Brun dem i ovnen i ca 30 minutter. Tilsett sopp og krydre med salt og pepper. Øk ovnsvarmen til 200 C. Legg endene oppå grønnsakene og stek dem til de er medium, 20-25 minutter. La ender og grønnsaker hvile i 20 minutter før servering mens det holdes varmt.
Smelt imens 1 ss av smøret i en stekepanne over middels varme. Tilsett spinat og stek til den begynner å falle sammen. Hold den varm.
Lag sausen ferdig: Sil kraften og skum av eventuelt fett. Ha den silte kraften over i kasserollen og kok den inn over sterk varme til passende sauskonsistens. Smak til med salt og pepper. Ha de siste 3 1/2 ss smør i sausen under stadig omrøring. Sausen må nå ikke koke. Hold den varm i vannbad til den serveres.
Fordel grønnsaker og spinat på varme tallerkner. Skjær ut bryststykkene på endene og anrett dem over grønnsakene. Server sausen ved siden av.
And med kanelsvisker og appelsinsaus
Andelår med fiken, grønnpepper og eple
Dampet andebryst med ingefærsaus
Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré
Helgrillet and med artisjokk og oliven
Helstekt stokkand med appelsinsaus
Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Stekt and med appelsin- og portvinsaus
Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter
Stekt and med svisker og epler
Villand med bringebær og grønnsaker