• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Villandbryst med rabarbra

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 bryst av villand
2 ss smør, margarin eller olje
salt
pepper
7 dl vann

Saus:
1-2 sjalottløk
1/2 dl portvin
2 1/2 dl buljong (fra skroget)
1-2 ts maisennamel

Rabarbra- og ferskenkompott:
250 g rabarbrastilker
1 sjalottløk
1 ss smør eller magarin
2 ss portvin
1 ss sukker
2 fersken

Bruksanvisning

Fjern innmaten fra fuglene. Vask og tørk dem godt.

Skjær løs brystkjøttet til hele fileter. Skinnet skal sitte på. Oppbevar filetene i kjøleskap. Del skroget i små biter. Salt og pepre. Hell på 7 dl vann. Kok under lokk i 30-45 minutter. Sil kraften.

Tilbered deretter kompotten. Skjær rabarbrastilker i 1 cm brede biter. Skrell og finhakk løken. Fres den myk i matfett uten at den får farge. Tilsett rabarbra, portvin og sukker. La blandingen småkoke i ca 5 minutter. Skrell fersknene, fjern kjernene og skjær dem i båter. Tilsett og kok opp kompotten.

Tørk filetene og snitt skinnet med en skarp kniv. Stek dem i matfett i en stekepanne på svak varme i ca 15-20 minutter. Salt og pepre. Hold filetene varme på et fat dekket med folie.

Hell det meste av stekefettet fra stekepannen. Tilsett finhakket sjalottløk som brunes. Tilsett portvin og kok inn til halvparteen av væsken gjenstår. Tilsett buljong og kok opp igjen. Sil buljongen. Jevn med maisenna.

Skjær kjøttet i tynne, skrå skiver. Legges på et serveringsfat eller porsjonstallerkener med kokt broccoli, rabarbrakompott, stekte eller kokte poteter og saus.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen