• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Fugl / And

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 andebryst
1 ts hakket frisk timian
1 ts hakket frisk rosmarin
2 hvitløkfedd, presset
1 ts havsalt
½ ts grovknuste svarte pepperkorn
olje til pensling
LINSEPURÉ:
350 g puylinser, vasket
1 løk, delt i to
1 gulrot, delt i tre biter
2 laurbærblad
1 timiankvist
2 store hvitløkfedd
1 ¼ liter god hønsekraft
75 g usaltet smør
2 sjalottløk, finhakket
salt
nykvernet pepper
rosmarinkvister til pynt

Bruksanvisning

Bruk en skarp kniv og skjær vekk overflødig fett og skinn på andebrystene. Skinnet har svært høyt fettinnhold, derfor er det viktig å fjerne det overflødige for å hindre at det skal ta fyr. Skjær fettet i rutemønster. Skjær helt igjennom fettet og inn til kjøttet, men uten å skjære i selve kjøttet. Sett til side.

Bland hakket frisk timian og rosmarin, hvitløk, havsalt og knuste svarte peperkorn i en liten bolle. Gni denne blandingen inn på begge sider av andebrystene. Dekk til og la det stå til marinering i kjøleskapet i minst 2 timer.

Ha linsene i en kjele sammen med løk, gulrot, laurbærblad, timiankvist og hønsekraft. La det koke opp, slå ned varmen og la det småkoke i 15-20 minutter, til linsene er møre. Sil kokekraften fra linsene og ta vare på den. Kast løk, gulrot, laurbærblad, timian og hvitløk.

Smelt 2 ss av smøret i en ren kjele og stek den hakkede sjalottløken i 5-6 minutter, til den er helt mør. Ha i halvparten av de kokte linsene og sett til side. Ha resten av linsene i en food processor sammen med 1 ½ dl av kokekraften og kjør det til en puré. La maskinen gå, tilsett resten av smøret og kjør til en glatt mos. Rør dette sammen med de hele linsene og sjalottløken og krydre med salt og pepper. Sett til side.

Grill andebrystene med skinnsiden ned over direkte svak varme i 7-8 minutter, til skinnet er gyllenbrunt. Vend andebrystene og grill dem i 3-4 minutter, til de kjennes faste å ta på. Vil du ha kjøttet godt stekt, lar du dem ligge 2 minutter lenger på hver side. Hvis grillen flammer opp under stekingen, flytter du kjøttet til en annen del av grillen til flammen slukner. Fortsett å grille videre.

Varm opp igjen linsene og øs dem opp i en serveringsbolle. Legg andebrystene oppå og pynt med rosmarin.

Fugl / And


Sum Oppskrifter 59 funnet


And fra Orissa

And fylt med kokte poteter

And i rødvin

And med appelsin og oliven

And med appelsinsaus

And med glaserte neper

And med grønne druer

And med kanelsvisker og appelsinsaus

And med lavendelhonning

And med madeirasaus

And med vinkål

And og breiflabb

Andebryst med blå ridderhatt

Andebryst med hvitløksaus

Andebryst med kirsebærsaus

Andegryte

Andegryte med urtepoteter

Andeleverpaté

Andeleverpaté med trøfler

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

Anderagu

Andestek

Appelsinmarinert villand

Behandling av felt fugl

Brasert and med grønnsaker

Bresert and

Dampet andebryst med ingefærsaus

Fylt and i gelé

Fylte villender

Glasert andebryst

Grillet Provencalsk andebryst med linsepuré

Grytestekt villand med rips

Helgrillet and med artisjokk og oliven

Helstekt stokkand med appelsinsaus

Kinesiske andegafler

Kryddermarinert appelsinand

Krydret and med pære

Langtidssteking av and

Marinert andebryst

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Pannestekte andebryst med mangosalsa

Pekingand

Rosastekt villand

Saus til andestek

Sprengt and

Sprøstekt aromatisk and

Stekt and med appelsin- og portvinsaus

Stekt and med aprikoser

Stekt and med solbærsaus og honningglaserte poteter

Stekt and med svisker og epler

Stekt andebryst

Stekt farsert and

Stekt villand med kantareller

Stekt villand med kumquats

Villand

Villand med bringebær og grønnsaker

Villand med fløtesaus og tranebær

Villand med mangosaus

Villandbryst med rabarbra

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen