Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hare delt i stykker
leveren fra haren
salt
pepper
2 ss portvin eller rødvin
3 løk
2 gulrøtter
4 ss smør
6 ss mel
1 liter vann eller kraft
2 ss ripsgelé
2 ss stikkelsbærgelé eller siktet syltetøy
litt sitronsaft
suppekvast
brødcrutonger
cocktailbær
persille
Skyll haren godt i kaldt vann. Tørk stykkene godt. Legg dem på flatt fat. Dryss over salt og pepper og hell over vinen sammen med løk i skiver. La det stå og trekke ca. 1 time.
Skjær resten av løken og gulrøttene i skiver. Damp dem i smør. Rør i mel og spe med vann eller kraft. Ha leveren fra haren i sausen. La det koke ca 30 min.
Tilsett gelé, marinaden fra haren og sitronsaft. Ha sausen i hurtigmikser eller gni den gjennom sikt.
Legg haren i ovnfast form og hell sausen over. Legg suppekvasten i.
Legg lokk på formen og sett den i ovnen som angitt.
Stek loffskiver i varmt fett eller olje.
Serveres rett fra formen. Pynt med brødcrutonger, cocktailbær og persille. Server kokte poteter til.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng