Flere resulteter finnes under oppskriften
2 haresadler, delt på tvers
salt
nykvernet pepper
2 ss cognac
2 dl kylling/hønsekraft
1 løk i skiver (100 g)
1 gulrot, skrelt og skivet
2 hvitløksbåter, skrelt og delt i fire
1 timiankvist
1 laurbærblad
6 persillekvister
1,5 dl kremfløte eller crème fraîche
Trim kjøttet og tørk det. Krydre med salt og pepper. Hell cognac, kraft og olje i en bolle. Tilsett løk, gulrot, hvitløk, timian, laurbær og persille. Knus urtene mellom fingrene. Legg kjøttstykkene i marinaden. Snu dem av og til for at alle sider skal bli marinert. La det stå i kjøleskapet minst 12 timer.
Ta harestykkene opp av marinaden og tørk av dem. Sil marinaden. Kast urter og smakstilsetninger.
Forvarm ovnen til 230 C. Ha kjøttstykkene i en ildfast form, akkurat stor nok. Stek stykkene ca 10 minutter på hver side. Ha litt marinade i bunnen av formen og stek haren ca 30 minutter til. Drypp over litt av formkraften nå og da.
Ha kjøttstykkene over i et lokkefat og hold dem varme. Hell pannekraften i en liten kjele og skum vekk fettet. La det koke inn til sirupslignende konsistens, ca 2 minutter. Tilsett fløten og la det koke til sausen er tykk og kremet, 3 - 4 minutter til. Hell sausen over haren og server retten straks.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng