• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt hare

Kjøtt / Kanin og Hare

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 hare ca 2 1/2 kg uten innmat
salt
pepper
2-3 ss smør/margarin
4 dl vann
4 dl melk
saus:
1/2 liter sjy
2 dl rømme
4 ss hvetemel
salt
1 ss ripsgele

Bruksanvisning

Flå haren. Skjær av hodet og hugg av labbene.

Ta vare på lever, hjerte og nyrer hvis de er pene. Er det gulaktige flekker på dem må de ikke brukes. Vann innmaten ut i flere timer. Bruk leveren til leverpostei, hjerte og nyrer til ragu.

Vask haren godt i kaldt vann og legg den i eddikvann i ca 1 time (1 ss eddik pr. liter vann).

Flå av de tykke, seige hinnene over ryggen og lårene. Skjær av de tynne buksidene og ribbenene. Hugg av lårene og forbenene og knekk ryggen et par steder.

Tørk haren godt.

Brun smøret i en gryte. Legg haren med ryggen ned. Brun den på alle sider. Legg lår og forben i gryten og brun dem. Tilsett krydder og spe med kokende væske. La haren surre under lokk på svak varme oppå ovnen eller i ovn på 175 C i 1 1/2 - 2 timer. Øs av og til og spe med fløte mot slutten av stekingen. Ta så opp haren.

Lag saus av sjyen jevnet med mel. Tilsett eventuelt ripsgelé og smak til.

Skjær så opp haren og server den med saus, kokte, stekte eller smultkokte poteter, kastanjepuré, bladsalat, kokte grønnsaker, rips- eller rognebærgelé og syltede tomater, pickles eller lignende.

Haren kan også stekes hel i ovn som kalvestek.

Kjøtt / Kanin og Hare


Sum Oppskrifter 70 funnet


Braisert harelår

Fransk sennepskanin

Grillspyd med kanin

Grytestekt hare

Grytestekt kanin

Hare i brun saus

Hare i estragonvineddik

Hare i gryte

Hare i leirgryte

Hare med kastanjepuré

Hare med kål

Hare med oliven

Hare på jegermaner

Harefilé i fløtesaus

Harefilet med grønn saus

Harefilet med madeirasaus

Harefilet med smak av einerbær

Harefilet med soppstuing og greske poteter

Harefilet på grønnsakseng

Harefilet på seng av pasta og broccoli

Harefrikassé

Haregryte med ingefær og mørk sjokolade

Haregryte med småløk

Harekraft

Harelår med fyll

Harepaté

Harepostei

Harepostei med kirsebærsaus

Harepostei med oliven

Hareragu

Harerygg med enerbærsaus

Harerygg med Poivradesaus

Haresadel

Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)

Harestek

Harestek med soppfylte artisjokkbunner

Haresuppe

Italiensk kanin

Jegerens haregryte

Jegerens hareragu

Jegergryte

Kanin - Salmorejo

Kanin fra Toscana

Kanin i eplesaus

Kanin med hvitløk og timian

Kanin med kapers

Kanin med kål

Kanin Vino Rosso

Kaninfilet med grønn salat

Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan

Kaninfilet på fennikel og gulrotseng

Kaningryte

Kaningryte med hvitvinsmarinade

Kaninragu

Kraftig kaningryte

Marinert hare med appelsin

Marinert kanin

Saftig hare i grønnsakpuré

Saftig kaningryte

Spekket harestek

Stekt hare

Stekt harerygg

Stekt kanin

Sterk kaningryte

Stuet hare

Stuet kanin

Timbal av hare

Timiankanin med grønne oliven

Tobbens hareragu

Vinbraisert hare

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen