Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg frossen harestek med ben
2 ss margarin eller smør
1 1/2 ts salt
1 finhakket løk
1 ts grønn pepper
1 ts finhakket einerbær
3 dl buljong
1 dl rødvin
2 ss kinesisk soya
1 ss rognebærgelé
2 ss hvetemel
3 dl fløte
1 ss konjakk
1 boks kantareller, 200 g, eller 40 g tørkede traktkantareller
1 boks artisjokkbunner, 340 g
Tin haren så mye at lårene lett kan skilles. Tørk den godt med husholdningspapir.
Varm opp matfettet i en stor stekegryte og brun lårene på alle sider. Salt under bruningen og tilsett løken, grønn pepper og einerbær mot slutten.
Sil med en del av buljongen, rødvin, soya og rognebærgelé. La det hele putre under lokk. Spe med resten av buljongen under stekingen, som tar ca 1 time.
Ta opp lårene når de er møre og hold dem varme i folie.
Sil stekesjyen, ca 3 dl, og hell den i en kjele. Rør ut melet i litt av fløten til en glatt jevning. Visp jevningen inn i sjyen. Tilsett resten av fløten og kok sausen i minst 5 minutter.
Smak til med salt, pepper og eventuelt konjakk. Pisk inn smøret for å få en rund smak.
Skjær harelårene i skiver. Legg dem opp på et varmt serveringsfat sammen med kantarellfylte artisjokkbunner. Hell litt saus over kjøttet og server resten ved siden av.
Ovnsstekte potetbåter krydret med timian smaker godt til steken.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng