Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hare på ca 1,8 kg
2 gule løk
10 hvitpepperkorn
1 liter rødvin
1 ss revet fersk ingefær
1 ss revet mørk sjokolade
kraft eller buljong i terning
2 gulrøtter
100 g stangselleri
1 laurbærblad
3 ss hvetemel
3 ss smør
salt
Potetgnocchi:
1,2 kg melne poteter
eggeplommer
200 g hvetemel
Del haren, og skjær bort bogene og stekene. Skjær over bogene i leddet så forbena deles fra. Stekene deles i leddene. Hareryggen deles i biter. Bland kjøttbitene med grønnsakene og krydderet. Alt legges i en bolle før vinen helles over. La det stå natten over.
Sil av marinaden. Tørk kjøttet og brun alt pent. Dryss over mel, rør om og legg alt i en gryte. Slå over marinaden og la det meste koke inn. Hell på kraften og la alt stå i ovn ved 150 C i ca 90 minutter. Ta opp kjøttet og sil kraften. Tilsett ingefær og sjokolade. Smak til med litt salt.
Kok potetene med skall. Skrell dem mens de fremdeles er varme. Mos potetene. Bland dem med mel og eggeplommer til en smidig deig. Form deigen til 2 cm tykke stenger og del dem i 3 cm lange biter. Kok opp rikelig med saltet vann. Legg i bitene. De er ferdige så snart de flyter i overflaten. Ta dem opp og hold dem varme til servering.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng