• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Haresadel

Kjøtt / Kanin og Hare

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 haresadel, ca 700 g
2 ss margarin eller smør
2 timiankvaster
1 hvitløkfedd
1-2 ts grønn pepper
1/2-1 ts salt
1-2 krm svart pepper
6 små løk

Saus:
1 1/2 dl buljong
1 1/2-2 dl crème fraiche
1/2 ts solbærgelé
salt
pepper

Bruksanvisning

Skjær bort hinnene som dekker filetene. Dette er viktig for å unngå at kjøttet "snurper" seg under stekingen.

Smelt matfettet i en ildfast form og pensle kjøttet med det. Legg sadelen i formen på noen kvaster timian. Krydre kjøttet med presset hvitløk, grovmalt, grønn pepper, salt og pepper.

Skrell løk og legg ved siden av kjøttet.

Kjøttet stekes i ovn ved 200 C på midterste rille i ca 35 minutter. Kjenn etter om kjøttet er mørt ved å stikke i det med en stekenål. Kjøttsaften som pipler ut skal være klar om man ønsker at kjøttet skal være gjennomstekt. Ønsker man rosa stek, skal kraften være svakt rosafarget.

Pakk sadelen og løk inn i folie.

Bland kraften fra formen med buljong og hell alt i en kjele. Tilsett crème fraiche og la den koke i ca 10 minutter til den får en passende tykk konsistens. Smak sausen til med gelé, salt og pepper.

Skjær fileten fra benet. Ta også vare på de små indrefiletene som sitter på undersiden. Skjær kjøttet i 2 cm brede stykker som legges på varme tallerkener.

Serveres med saus, løk, gjerne rosenkål og potetbiter. Syltede kumquats (små appelsiner) smaker også godt til. Se egen oppskrift.

Kjøtt / Kanin og Hare


Sum Oppskrifter 70 funnet


Braisert harelår

Fransk sennepskanin

Grillspyd med kanin

Grytestekt hare

Grytestekt kanin

Hare i brun saus

Hare i estragonvineddik

Hare i gryte

Hare i leirgryte

Hare med kastanjepuré

Hare med kål

Hare med oliven

Hare på jegermaner

Harefilé i fløtesaus

Harefilet med grønn saus

Harefilet med madeirasaus

Harefilet med smak av einerbær

Harefilet med soppstuing og greske poteter

Harefilet på grønnsakseng

Harefilet på seng av pasta og broccoli

Harefrikassé

Haregryte med ingefær og mørk sjokolade

Haregryte med småløk

Harekraft

Harelår med fyll

Harepaté

Harepostei

Harepostei med kirsebærsaus

Harepostei med oliven

Hareragu

Harerygg med enerbærsaus

Harerygg med Poivradesaus

Haresadel

Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)

Harestek

Harestek med soppfylte artisjokkbunner

Haresuppe

Italiensk kanin

Jegerens haregryte

Jegerens hareragu

Jegergryte

Kanin - Salmorejo

Kanin fra Toscana

Kanin i eplesaus

Kanin med hvitløk og timian

Kanin med kapers

Kanin med kål

Kanin Vino Rosso

Kaninfilet med grønn salat

Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan

Kaninfilet på fennikel og gulrotseng

Kaningryte

Kaningryte med hvitvinsmarinade

Kaninragu

Kraftig kaningryte

Marinert hare med appelsin

Marinert kanin

Saftig hare i grønnsakpuré

Saftig kaningryte

Spekket harestek

Stekt hare

Stekt harerygg

Stekt kanin

Sterk kaningryte

Stuet hare

Stuet kanin

Timbal av hare

Timiankanin med grønne oliven

Tobbens hareragu

Vinbraisert hare

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen