• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Harepostei med oliven

Kjøtt / Kanin og Hare

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 hare, ca 2 kg, eller 500 g benfritt harekjøtt
2 små indrefileter av haren
250 g magert svinekjøtt
100 g spekk
5 små løk
1 ss smør eller margarin
1 rød paprika
50 g røkt skinke
100 g fylte grønne oliven
1 1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet svart pepper
1/4 ts merian
2 egg
4 ss madeira eller konjakk
2 dl kremfløte
2 pk bacon, á 150 g

Bruksanvisning

Ta ut innmaten og flå haren. Skjær kjøttet fra bena og skjær bort alle hinner.

Mal harekjøtt, svinekjøtt, spekk og skrelt løk to ganger på kjøttkvern eller kjør det i omganger i foodprosessor.

Skjær filetene i 1 x 1 cm store biter og brun dem i litt fett i en stekepanne. Avkjøl filetene.

Fjern kjernene og hakk paprikaen fint. Skjær skinken i små terninger og olivenene i skiver. Bland farsen med saltet. Tilsett pepper, merian og egg. Spe farsen med madeira eller konjakk og fløte. Rør inn paprika, skinke, oliven og filetbitene.

Kle en ildfast form ca 2 liter, med baconskiver. Legg i farsen og dekk med baconskiver. Legg lokk over eller dekk godt med aluminiumsfolie.

Stekes, eventuelt i vannbad, ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time. Prøv med en stekepinne om det kommer klar kjøttkraft ut av posteien. Avkjøl posteien og la den stå i kjøleskap minst 10-12 timer.

Server posteien med salat, oliven, små eddikagurker og ristet eller sprøstekt hvitløksbrød.

Kjøtt / Kanin og Hare


Sum Oppskrifter 70 funnet


Braisert harelår

Fransk sennepskanin

Grillspyd med kanin

Grytestekt hare

Grytestekt kanin

Hare i brun saus

Hare i estragonvineddik

Hare i gryte

Hare i leirgryte

Hare med kastanjepuré

Hare med kål

Hare med oliven

Hare på jegermaner

Harefilé i fløtesaus

Harefilet med grønn saus

Harefilet med madeirasaus

Harefilet med smak av einerbær

Harefilet med soppstuing og greske poteter

Harefilet på grønnsakseng

Harefilet på seng av pasta og broccoli

Harefrikassé

Haregryte med ingefær og mørk sjokolade

Haregryte med småløk

Harekraft

Harelår med fyll

Harepaté

Harepostei

Harepostei med kirsebærsaus

Harepostei med oliven

Hareragu

Harerygg med enerbærsaus

Harerygg med Poivradesaus

Haresadel

Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)

Harestek

Harestek med soppfylte artisjokkbunner

Haresuppe

Italiensk kanin

Jegerens haregryte

Jegerens hareragu

Jegergryte

Kanin - Salmorejo

Kanin fra Toscana

Kanin i eplesaus

Kanin med hvitløk og timian

Kanin med kapers

Kanin med kål

Kanin Vino Rosso

Kaninfilet med grønn salat

Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan

Kaninfilet på fennikel og gulrotseng

Kaningryte

Kaningryte med hvitvinsmarinade

Kaninragu

Kraftig kaningryte

Marinert hare med appelsin

Marinert kanin

Saftig hare i grønnsakpuré

Saftig kaningryte

Spekket harestek

Stekt hare

Stekt harerygg

Stekt kanin

Sterk kaningryte

Stuet hare

Stuet kanin

Timbal av hare

Timiankanin med grønne oliven

Tobbens hareragu

Vinbraisert hare

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen