• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Marinert hare med appelsin

Kjøtt / Kanin og Hare

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 hare, 2 kg
2 ss margarin eller smør
1 ts salt
2 krm grovmalt svart pepper
1/2 ts bakepulver
Marinade:
1 flaske tørr hvitvin
1 laurbærblad
10 svarte pepperkorn
6 einerbær
1 kvast timian eller 2 ts tørket
1 stor løk i skiver
1 ss olje
Saus:
2 ss maisennamel
1-2 dl crème fraiche eller kremfløte
salt
pepper
2 appelsiner

Bruksanvisning

Skyll og tørk haren godt inn- og utvendig. Frossen hare tines så mye at det er enkelt å skjære den i biter. Del haren i lår-, rygg- og bogstykker.

Bland ingrediensene til marinaden i en bolle eller tykk plastpose. Legg i kjøttet. Knyt sammen posen eller dekk bollen med plast. Kjøttet skal stå kaldt 1-2 døgn. Vend posen av og til under marineringen.

Ta ut kjøttet, men ta vare på marinaden. Tørk kjøttet.

Brun kjøttet godt rundt det hele i matfett. Strø over salt, pepper og paprikaapulver. Legg deretter kjøttet i en gryte.

Sil marinaden og spe med litt av den i gryten. La kjøttet ettersteke på svak varme under lokk i ca 45 minutter. Spe med mer marinade dersom det er nødvendig. Kjenn etter at kjøttet er mørt.

Ta opp kjøttet. Mål opp og sil sjyen, det skal være ca 5 dl. Spe eventuelt ut med litt vann eller marinade.

La sjyen koke opp. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og hell jevningen i en tynn stråle under omrøring i sjyen. Kokes et par minutter. Visp inn crème fraiche eller kremfløte og smak til med salt og nymalt svart pepper.

Skjær opp kjøttet og legg det opp på et fat. Hell sausen over kjøttbitene. Pynt med appelsin skåret i skinnfrie båter.

Server med varm potet- eller linsesalat.

Kjøtt / Kanin og Hare


Sum Oppskrifter 70 funnet


Braisert harelår

Fransk sennepskanin

Grillspyd med kanin

Grytestekt hare

Grytestekt kanin

Hare i brun saus

Hare i estragonvineddik

Hare i gryte

Hare i leirgryte

Hare med kastanjepuré

Hare med kål

Hare med oliven

Hare på jegermaner

Harefilé i fløtesaus

Harefilet med grønn saus

Harefilet med madeirasaus

Harefilet med smak av einerbær

Harefilet med soppstuing og greske poteter

Harefilet på grønnsakseng

Harefilet på seng av pasta og broccoli

Harefrikassé

Haregryte med ingefær og mørk sjokolade

Haregryte med småløk

Harekraft

Harelår med fyll

Harepaté

Harepostei

Harepostei med kirsebærsaus

Harepostei med oliven

Hareragu

Harerygg med enerbærsaus

Harerygg med Poivradesaus

Haresadel

Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)

Harestek

Harestek med soppfylte artisjokkbunner

Haresuppe

Italiensk kanin

Jegerens haregryte

Jegerens hareragu

Jegergryte

Kanin - Salmorejo

Kanin fra Toscana

Kanin i eplesaus

Kanin med hvitløk og timian

Kanin med kapers

Kanin med kål

Kanin Vino Rosso

Kaninfilet med grønn salat

Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan

Kaninfilet på fennikel og gulrotseng

Kaningryte

Kaningryte med hvitvinsmarinade

Kaninragu

Kraftig kaningryte

Marinert hare med appelsin

Marinert kanin

Saftig hare i grønnsakpuré

Saftig kaningryte

Spekket harestek

Stekt hare

Stekt harerygg

Stekt kanin

Sterk kaningryte

Stuet hare

Stuet kanin

Timbal av hare

Timiankanin med grønne oliven

Tobbens hareragu

Vinbraisert hare

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen