• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Dyrerygg med potetkroketter

Kjøtt / Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg dyrerygg
vann
1/4 flaske rødvin
2 løk
5-6 gulrøtter
1 persillerot
2 ts enebær
1 ts tørket basilikum
2 laurbærblad
salt
pepper
smør
1 1/2 dl fløte til sausen

Bruksanvisning

Flå hinnen av kjøttet, legg det i en stor gryte og hell på så mye vann at det såvidt dekker. Legg i rensede grønnsaker og krydder og hell rødvin i gryten.

La kjøttet surre under lokk ved svak varme til det er mørt, ca 1 1/2 time.

Ta kjøttet opp av kraften, tørk det, og legg det på rist med langpanne under. Pensle smør over.

Hell så mye kokekraft i pannen at bunnen er dekket. Sett kjøttet inn i ovnen ved 250 C i ca 15 min, til det er pent brunt.

Sil sjyen, jevne den eventuelt lett, og smak den til med fløte.

Potetkroketter: Kok poteter, mos dem. Rør en eggeplomme og en smørklatt i mosen, smak til med salt og pepper. Trill mosen til lange pølser, som skjæres i ca 5 cm lange stykker. Vend dem i egg og brødrasp, stek dem gylne i olje.

Server dyreryggen i skiver. Server den sammen med potetkroketter, sausen og lett søtet eplemos.

Kjøtt / Vilt


Sum Oppskrifter 40 funnet


Antilopesadel

Bevergryte

Bjørnestek

Bøffelburgere

Dyrebiff

Dyrefilet i rødvinsaus

Dyrefilet med kantareller

Dyrerygg

Dyrerygg med potetkroketter

Dyrerygg med sopp

Dyrestek med rosenkål

Einebærsristet viltskav

Grov viltpaté

Honning- og soyamarinert villsvinstek med nudler

Innbakt viltpaté

Kengurufilet med potetmos

Lever som vilt

Marinert bjørnestek

Marinerte villsvinmedaljonger

Melkebraisert villsvinkam med kålrot

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villsvinrygg

Portvinskoteletter

Spekket dyrebog

Svinespekket villsvinstek

Villsvin i viltsaus

Villsvinfilet med valnøttsmør

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng

Villsvinskinke

Villsvinstek i ovn

Vilt med pasta

Viltboller med urter

Viltgrateng med tomater

Viltkraft, mørk

Viltpostei

Viltragu

Viltragu med gulrøtter

Viltstek i gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen