Bruksanvisning
Rens og skjær grønnsakene i biter og bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.
Rens kjøttet godt og la det ligge i marinaden, gjerne i en kraftig plastpose, i ca 1 døgn. Tørk av kjøttet og bind det eventuelt opp med hyssing. Legg steken i en gryte med en seng av de marinerte grønnsakene. Salt. Ta vare på den tynne marinaden til senere speing.
Sett steken inn i ovn på nederste rille ved 200 C, gjerne med steketermometer. Spe med marinaden og øs over under stekingen. Senk temperaturen til 150 C etter 1 time.
Bjørnekjøtt må gjennomstekes. Termometeret skal vise 80 C. Beregn ca 2 timer. Dekk til med folie mot slutten av steketiden. Når steken er ferdig, pakk den inn i folie mens sausen tilberedes.
Sil stekesjyen og bland inn créme fraîche. La det putre en liten stund. Smak til med salt, pepper og gelé av rognebær.
Skjær kjøttet opp i tynne skiver og server med kokte poteter, saus og f.eks. kokt broccoli.