• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Marinert bjørnestek

Kjøtt / Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2 kg bjørnestek
1 ts salt

Marinade:
2 gulrøtter
1 purreløk
1 liten bit sellerirot
1 løk
1 flaske øl, 33 cl
2 ss olje
2 ss rødvinseddik
1 ss timian
10 einerbær
10 hvite pepperkorn

Saus:
stekesjy
3 dl créme fraîche
salt
pepper
rognebærgelé

Bruksanvisning

Rens og skjær grønnsakene i biter og bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.

Rens kjøttet godt og la det ligge i marinaden, gjerne i en kraftig plastpose, i ca 1 døgn. Tørk av kjøttet og bind det eventuelt opp med hyssing. Legg steken i en gryte med en seng av de marinerte grønnsakene. Salt. Ta vare på den tynne marinaden til senere speing.

Sett steken inn i ovn på nederste rille ved 200 C, gjerne med steketermometer. Spe med marinaden og øs over under stekingen. Senk temperaturen til 150 C etter 1 time.

Bjørnekjøtt må gjennomstekes. Termometeret skal vise 80 C. Beregn ca 2 timer. Dekk til med folie mot slutten av steketiden. Når steken er ferdig, pakk den inn i folie mens sausen tilberedes.

Sil stekesjyen og bland inn créme fraîche. La det putre en liten stund. Smak til med salt, pepper og gelé av rognebær.

Skjær kjøttet opp i tynne skiver og server med kokte poteter, saus og f.eks. kokt broccoli.

Kjøtt / Vilt


Sum Oppskrifter 40 funnet


Antilopesadel

Bevergryte

Bjørnestek

Bøffelburgere

Dyrebiff

Dyrefilet i rødvinsaus

Dyrefilet med kantareller

Dyrerygg

Dyrerygg med potetkroketter

Dyrerygg med sopp

Dyrestek med rosenkål

Einebærsristet viltskav

Grov viltpaté

Honning- og soyamarinert villsvinstek med nudler

Innbakt viltpaté

Kengurufilet med potetmos

Lever som vilt

Marinert bjørnestek

Marinerte villsvinmedaljonger

Melkebraisert villsvinkam med kålrot

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villsvinrygg

Portvinskoteletter

Spekket dyrebog

Svinespekket villsvinstek

Villsvin i viltsaus

Villsvinfilet med valnøttsmør

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng

Villsvinskinke

Villsvinstek i ovn

Vilt med pasta

Viltboller med urter

Viltgrateng med tomater

Viltkraft, mørk

Viltpostei

Viltragu

Viltragu med gulrøtter

Viltstek i gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen