• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Villsvinfilet med valnøttsmør

Kjøtt / Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 skiver formloff
50 g valnøtter
3 timiankvaster eller 1 ts tørket timian
50 g smør
salt
pepper
1 villsvinfilet, ca 700 g
1 løk
1 gulrot
1 ss margarin eller smør
1 ts tomatpuré
3 dl rødvin
4 dl viltkraft eller buljong
1 rå potet
salt
pepper

Bruksanvisning

Smuldre brødet og mal nøttene. Hakk timianbladene og bland alt med smøret. Smak til med salt og pepper.

Fjern hinner og sener på fileten. Skrell og skjær gulrot og løk i skiver. Fres alt i en panne. Tilsett tomatpuré og rødvin og la alt koke sammen til omtrent halvparten. Tilsett fonden og la det småkoke i ca 5 minutter.

Skrell og riv poteten i sausen. Kok noen minutter. Sil sausen og smak den til.

Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den i litt matfett rundt hele og legg den over i en ildfast form.

Smør valnøttsmøret over kjøøttet og sett den i ovn på midterste rille ved 175 C i ca 25 minutter.

La kjøttet hvile under folie i ca 10 minutter før det skjæres opp i ca 1 1/2 cm tykke skiver.

Server med f.eks. potettopper, smørstekt, strimlet savoykål og saus.

Kjøtt / Vilt


Sum Oppskrifter 40 funnet


Antilopesadel

Bevergryte

Bjørnestek

Bøffelburgere

Dyrebiff

Dyrefilet i rødvinsaus

Dyrefilet med kantareller

Dyrerygg

Dyrerygg med potetkroketter

Dyrerygg med sopp

Dyrestek med rosenkål

Einebærsristet viltskav

Grov viltpaté

Honning- og soyamarinert villsvinstek med nudler

Innbakt viltpaté

Kengurufilet med potetmos

Lever som vilt

Marinert bjørnestek

Marinerte villsvinmedaljonger

Melkebraisert villsvinkam med kålrot

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villsvinrygg

Portvinskoteletter

Spekket dyrebog

Svinespekket villsvinstek

Villsvin i viltsaus

Villsvinfilet med valnøttsmør

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng

Villsvinskinke

Villsvinstek i ovn

Vilt med pasta

Viltboller med urter

Viltgrateng med tomater

Viltkraft, mørk

Viltpostei

Viltragu

Viltragu med gulrøtter

Viltstek i gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen