• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Spekket dyrebog

Kjøtt / Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

800 g utbenet dyrebog
75 g røkt spekk
1 ts salt
1 ts pepper
1/4 ts timian
3 ss olje
4 skiver sellerirot
1/2 l buljong
1 1/2 dl rømme
2 ss hvetemel
4 ss solbærgelé
2 ts sitronsaft

Bruksanvisning

Ben ut kjøttet og surr det. Kok kraft på benet.

Skjær spekket i tynne strimler og spekk kjøttet med det.

Gni kjøttet inn med salt, pepper og timian. Brun det i olje.

Legg kjøttet i ildfast fat. Hell buljong over og legg selleriskiver i gryten. Legg lokk på. La kjøttet surre i ovn ca 1 time på 225 C midt i ovnen.

Hell rømmen over kjøttet og la det stå enda en stund 20-30 min, nå uten lokk.

Ta kjøttet opp og hold det varmt.

Jevn sjyen med hvetemel rørt ut i vann. La det koke minst 10 minutter.

Smak sausen til med solbærgelé og sitronsaft, eventuelt også mer salt.

Server kjøttet skåret i skiver med sausen over. Båndspaghetti og rødkål er godt til.

Kjøtt / Vilt


Sum Oppskrifter 40 funnet


Antilopesadel

Bevergryte

Bjørnestek

Bøffelburgere

Dyrebiff

Dyrefilet i rødvinsaus

Dyrefilet med kantareller

Dyrerygg

Dyrerygg med potetkroketter

Dyrerygg med sopp

Dyrestek med rosenkål

Einebærsristet viltskav

Grov viltpaté

Honning- og soyamarinert villsvinstek med nudler

Innbakt viltpaté

Kengurufilet med potetmos

Lever som vilt

Marinert bjørnestek

Marinerte villsvinmedaljonger

Melkebraisert villsvinkam med kålrot

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villsvinrygg

Portvinskoteletter

Spekket dyrebog

Svinespekket villsvinstek

Villsvin i viltsaus

Villsvinfilet med valnøttsmør

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng

Villsvinskinke

Villsvinstek i ovn

Vilt med pasta

Viltboller med urter

Viltgrateng med tomater

Viltkraft, mørk

Viltpostei

Viltragu

Viltragu med gulrøtter

Viltstek i gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen