• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ovnsstekt villsvinrygg

Kjøtt / Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg villsvinrygg
2 ts salt
1/2 ts pepper
75 g margarin eller smør
2 hvitløkfedd
1/2 dl hakket persille
2 ts rosmarin
1 ss lys fransk sennep
1 ss strøbrød

Bruksanvisning

Rens kjøttet og skjær bort hinner og sener. Skjær noen snitt langs ryggbenet på begge sider.

Gni inn kjøttet med salt og pepper. Rør matfettet mykt og bland med presset hvitløk, persille, rosmarin, sennep og strøbrød. Legg litt smørblanding i hvert snitt.

Smør resten av smørblandingen på en folie som legges over kjøttet med smørsiden ned. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, men ikke mot benet. Legg kjøttstykket i en ildfast form eller langpanne, og sett den i ovn ved 175 C på nederste rille. Stek kjøttet i 1 t 45 min eller til steketermometeret viser 75-77 C. Fjern folien etter halve steketiden.

La kjøttet hvile i folie i 15 minutter før det skjæres opp. Løsne filetene fra benet og skjær i cm. tykke skiver. Legg eventuelt skivene tilbake på ryggbenet.

Server med f.eks. potetgrateng og sitronglasserte rotgrønnsaker, salatdruer og en god sjysaus. Se oppskrifter på disse under egne kategorier.

Kjøtt / Vilt


Sum Oppskrifter 40 funnet


Antilopesadel

Bevergryte

Bjørnestek

Bøffelburgere

Dyrebiff

Dyrefilet i rødvinsaus

Dyrefilet med kantareller

Dyrerygg

Dyrerygg med potetkroketter

Dyrerygg med sopp

Dyrestek med rosenkål

Einebærsristet viltskav

Grov viltpaté

Honning- og soyamarinert villsvinstek med nudler

Innbakt viltpaté

Kengurufilet med potetmos

Lever som vilt

Marinert bjørnestek

Marinerte villsvinmedaljonger

Melkebraisert villsvinkam med kålrot

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villsvinrygg

Portvinskoteletter

Spekket dyrebog

Svinespekket villsvinstek

Villsvin i viltsaus

Villsvinfilet med valnøttsmør

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng

Villsvinskinke

Villsvinstek i ovn

Vilt med pasta

Viltboller med urter

Viltgrateng med tomater

Viltkraft, mørk

Viltpostei

Viltragu

Viltragu med gulrøtter

Viltstek i gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen