• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Viltstek i gryte

Kjøtt / Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2 kg beinfri viltstek
2-3 ss margarin
1 ts salt
litt pepper
4-5 dl vann
6-8 einerbær eller 1/4 ts rosmarin
3-4 skiver brunost
1 dl melk
3 ss hvetemel
2 dl fløte

Bruksanvisning

Brun steken i margarin i en gryte på middels sterk varme. Dryss salt og pepper over. Tilsett vann og noen hele einerbær. La kjøttet trekke under lokk på svak varme slik at det ikke bobler i kraften. Snu kjøttet av og til. Etter ca 1 1/2 time er kjøttet ferdig.

Kontroller med steketermometer: Kjøttet er rosa ved 72 C og grått ved 76 C.

Ta steken opp og la den hvile i 10-15 minutter før den skjæres opp. Sil sjyen hvis den er klumpet, og fjern einerbærene. Ha ost i sjyen og kok opp. Rør melk og mel til jevning og jevn sausen. La sausen koke i minst 5-6 minutter. Tilsett fløte og la sausen koke noen minutter til. Tilsett mer melk eller fløte dersom den er for tykk. Smak til med salt og pepper. Server viltstek med gulrøtter og erter, rosenkål eller broccoli. Kokte poteter hører med, likeså tyttebær eller rognebærgele.

Kjøtt / Vilt


Sum Oppskrifter 40 funnet


Antilopesadel

Bevergryte

Bjørnestek

Bøffelburgere

Dyrebiff

Dyrefilet i rødvinsaus

Dyrefilet med kantareller

Dyrerygg

Dyrerygg med potetkroketter

Dyrerygg med sopp

Dyrestek med rosenkål

Einebærsristet viltskav

Grov viltpaté

Honning- og soyamarinert villsvinstek med nudler

Innbakt viltpaté

Kengurufilet med potetmos

Lever som vilt

Marinert bjørnestek

Marinerte villsvinmedaljonger

Melkebraisert villsvinkam med kålrot

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villsvinrygg

Portvinskoteletter

Spekket dyrebog

Svinespekket villsvinstek

Villsvin i viltsaus

Villsvinfilet med valnøttsmør

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng

Villsvinskinke

Villsvinstek i ovn

Vilt med pasta

Viltboller med urter

Viltgrateng med tomater

Viltkraft, mørk

Viltpostei

Viltragu

Viltragu med gulrøtter

Viltstek i gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen