• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grov viltpaté

Kjøtt / Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

300 g viltkjøtt i terninger
Marinade:
3 dl rødvin
1/2 løk
1 liten bit rotselleri
1 ts rosmarin
1/2 ts timian
1 laurbærblad
200 g kyllinglever
200 g medisterfarse
300 g viltfarse
1 ts salt
2 krm hvit pepper
1 liten løk
1/2 ss smør eller margarin
1 egg
1 eggeplomme
2 hvitløkfedd
1 ts krydderblanding eller viltkrydder
1/2 dl konjakk
3 dl kremfløte
spekk til formen

Bruksanvisning

Legg viltkjøtt-terningene i marinaden. La det stå kaldt over natten.

Legg kyllinglever og farse i foodprosessoren. Salt og pepre. Skrell, hakk og fres løken. Sett igang maskinen og tilsett egg, eggeplomme, løk, presset hvitløk, konjakk og viltkrydder. Spe samtidig med fløten i en tynn stråle. Kjør til massen er glatt. Smak til.

Kle en patéform med spekkskiver, eller smør en form på 1 1/2 liter. Dunk formen mot bordet slik at pateen pakker seg. Stek pateen eventuelt i vannbad ved 175 C i ca 1 1/2 time. Sett pateen kjølig og la den sette seg over natten.

Skjær den i skiver og server med salat og f.eks. syltede små tomater eller minimais i krydret lake. Se egne oppskrifter.

Kjøtt / Vilt


Sum Oppskrifter 40 funnet


Antilopesadel

Bevergryte

Bjørnestek

Bøffelburgere

Dyrebiff

Dyrefilet i rødvinsaus

Dyrefilet med kantareller

Dyrerygg

Dyrerygg med potetkroketter

Dyrerygg med sopp

Dyrestek med rosenkål

Einebærsristet viltskav

Grov viltpaté

Honning- og soyamarinert villsvinstek med nudler

Innbakt viltpaté

Kengurufilet med potetmos

Lever som vilt

Marinert bjørnestek

Marinerte villsvinmedaljonger

Melkebraisert villsvinkam med kålrot

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villsvinrygg

Portvinskoteletter

Spekket dyrebog

Svinespekket villsvinstek

Villsvin i viltsaus

Villsvinfilet med valnøttsmør

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng

Villsvinskinke

Villsvinstek i ovn

Vilt med pasta

Viltboller med urter

Viltgrateng med tomater

Viltkraft, mørk

Viltpostei

Viltragu

Viltragu med gulrøtter

Viltstek i gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen