• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Dyrestek med rosenkål

Kjøtt / Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2 - 2 kg hjortestek
salt
pepper
2 kg rosenkål

marinade:
3 løk
3 gulrøtter
2 fedd hvitløk
timian
laurbærblad
3 dl eddik
3 dl rødvin
3 dl vann
olje
1 dl ripsgelé til sausen

Bruksanvisning

Tin dypfryst kjøtt. Gni kjøttet med salt og pepper.

Fres skivet løk, hakket hvitløk og gulrotskiver i litt olje. Tilsett krydder og hell eddik, vin og vann. Gi marinaden et oppkok. Avkjøl den. La steken trekke i marinaden natten over.

Legg steken i langpanne og hell vel halvparten av marinaden over den. Stek ved ikke for sterk varme til den er mør på 175 C i 1 3/4 - 2 timer. Den kan gjerne være svakt rosa inni.

Ta steken opp og hold den varm.

Hell sjyen med grønnsakene gjennom en sikt, så grønnsakene moses.

Varm sausen og smak den til med ripsgelé og mer salt og pepper. Den skal smake friskt av pepper.

Kok rosenkål i lettsaltet vann mens steken står i ovnen. Hell kokevannet fra og la kålen renne godt av. Vend rosenkålen i litt smør før servering.

Kjøtt / Vilt


Sum Oppskrifter 40 funnet


Antilopesadel

Bevergryte

Bjørnestek

Bøffelburgere

Dyrebiff

Dyrefilet i rødvinsaus

Dyrefilet med kantareller

Dyrerygg

Dyrerygg med potetkroketter

Dyrerygg med sopp

Dyrestek med rosenkål

Einebærsristet viltskav

Grov viltpaté

Honning- og soyamarinert villsvinstek med nudler

Innbakt viltpaté

Kengurufilet med potetmos

Lever som vilt

Marinert bjørnestek

Marinerte villsvinmedaljonger

Melkebraisert villsvinkam med kålrot

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villsvinrygg

Portvinskoteletter

Spekket dyrebog

Svinespekket villsvinstek

Villsvin i viltsaus

Villsvinfilet med valnøttsmør

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng

Villsvinskinke

Villsvinstek i ovn

Vilt med pasta

Viltboller med urter

Viltgrateng med tomater

Viltkraft, mørk

Viltpostei

Viltragu

Viltragu med gulrøtter

Viltstek i gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen