• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Villsvinstek i ovn

Kjøtt / Vilt

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg lårstek av villsvin eller 1,5 kg benfri villsvinstek
1 purre
1 løk
2 gulrøtter
1 bit sellerirot
1 syrlig eple
5 dl buljong(terning)
1-2 ss smør eller margarin
1/2 ts salt
1 krm pepper
Fyll:
1-2 pressede hvitløkfedd
1/2-1 ss tørr sennep
1/2 ts salt
1/2 krm pepper
Eple-sjysaus:
1 sjalottløk
1 ss smør eller margarin
1 ss eplesidereddik
5 dl sjy
2 syrlige epler
2 ts arrowrot

Bruksanvisning

Lag i stand fyllet. Bland presset hvitløk, sennepspulver, salt og pepper.

Legg steken på et flatt underlag og skjær ut lårbenet. Smør fyllet på og bind sammen steken.

Vask og rens løk og grønnsaker. Skrell eplet. Skjær alt i biter. legg dem i en smurt form.

Brun litt smør eller margarin i en jerngryte. Brun kjøttet pent brunt rundt det hele. Sett i kjøttermometer. Legg kjøttet oppå grønnsakene. Hell buljongen rundt kjøttet.

Sett formen på nederste rille i stekeovnen og stek kjøttet ved 175 C i ca 1 1/2 time eller til termometeret viser 80 C.

Ta kjøttet ut, dekk det til og la det hvile i ca 15 minutter. Sil sjyen og kok den inn så den får fyldig smak.

Fres finhakket sjalottløk blank i litt smør i en kjele. Spe med eddik og sjy. Ha i skrelt eple skåret i små terninger. Jevn sausen med arrowrot eller potetmel utrørt i kaldt vann. Smak godt til.

Skjær kjøttet i tynne skiver. Server med kokte eller stekte poteter, rosenkål eller savoikål, broccoli eller en annen lett kokt grønnsak.

Kjøtt / Vilt


Sum Oppskrifter 40 funnet


Antilopesadel

Bevergryte

Bjørnestek

Bøffelburgere

Dyrebiff

Dyrefilet i rødvinsaus

Dyrefilet med kantareller

Dyrerygg

Dyrerygg med potetkroketter

Dyrerygg med sopp

Dyrestek med rosenkål

Einebærsristet viltskav

Grov viltpaté

Honning- og soyamarinert villsvinstek med nudler

Innbakt viltpaté

Kengurufilet med potetmos

Lever som vilt

Marinert bjørnestek

Marinerte villsvinmedaljonger

Melkebraisert villsvinkam med kålrot

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villsvinrygg

Portvinskoteletter

Spekket dyrebog

Svinespekket villsvinstek

Villsvin i viltsaus

Villsvinfilet med valnøttsmør

Villsvingryte

Villsvingryte med geitost, spinat og pasta

Villsvinkotelett på eple- og paprikaseng

Villsvinskinke

Villsvinstek i ovn

Vilt med pasta

Viltboller med urter

Viltgrateng med tomater

Viltkraft, mørk

Viltpostei

Viltragu

Viltragu med gulrøtter

Viltstek i gryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen