• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Dampede blåskjell med chili

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg blåskjell, skrubbet og uten skjegg
2 ss saflorolje
4 vårløk, bare den hvite delen,skåret i skiver
1 hvitløkfedd, finhakket
4 friske chilier, uten frø skåret i skiver
2 ts finhakket korianderrot
2 ts revet galangarot
4 cm sitrongress, skåret i løvtynne siver
finrevet skall av 1 liten lime
2 ts rekepasta
1 ¾ dl kokosfløte
1 stort egg, lettpisket
2 ss rismel
salt
nykvernet pepper
frisk basilikum, 2 blader til hvert skjell

Bruksanvisning

Skyll blåskjellene i kaldt saltet vann. Legg dem på en rist over kokende vann, dekk til og damp dem til de åpner seg, 5-10 minutter. Kast blåskjellene som ikke åpner seg. Ta kamskjellene ut av skjellet og ha dem i en bolle. Sett halvparten av skjellene til side. Velg ut de største.

Varm oljen i en wok eller stor stekepanne. Tilsett vårløk og hvitløk og stek til de er myke, 3-4 minutter. Tilsett chili, koriander, galanga, sitrongress, limeskall og rekepasta og stek videre under omrøring til urtene begynner å dufte, ca 3 minutter. Ha blandingen over i en bolle.

Ha kokosfløte, egg og rismel samt salt og pepper etter smak sammen med løkblandingen og rør til alt er omhyggelig blandet.

Fyll en liten kasserolle trekvart full med vann og kok opp. Dypp basilikumbladene i vannet i 30 sekunder og la dem renne ordentlig av av. Legg to blader basilikum i hvert blåskjell, dekk med to kamskjell og legg litt av løkblandingen oppå. Legg skjellene i et grunt fat og sett det på rist over småkokende vann. Legg på lokk og damp skjellene til de er gjennomvarme, 4-5 minutter. Server straks.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen