• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Lamingtons

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

225 g hvetemel
1 ts bakepulver
125 g usaltet smør, romtemperert
150 g sukker
1 ts vaniljeessens
2 egg
1 ½ dl melk
GLASUR:
1 ½ dl vann
3 ss kakao
2 ss usaltet smør
1 ts vaniljeessens
450 g melis, siktet
150 g kokosmasse

Bruksanvisning

(16 kaker)

Disse småkakene, som er oppkalt etter en guvernør i Queensland ved forrige århundreskiftet, Barron Lamington, har vært en del av det australske kjøkken siden første verdenskrigs slutt. Lamingtons kan fylles med pisket krem og syltetøy.

Forvarm ovnen til 180 C. Smør en 26 x 30 cm kakeform.

Sikt mel og bakepulver i en bolle. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig i en annen bolle. Pisk inn vanilje, deretter eggene, ett om gangen. Pisk godt for hvert egg. Vend mel og melk skiftvis inn i smørkremen. Bland alt godt sammen.

Ha røren i den smurte formen. Stek kaken midt i ovnen til den slipper formen og er gyllen, ca 25 minutter. Avkjøl kaken i formen i 5 minutter. Hvelv den på rist og avkjøl helt.

Lag glasuren: Bland vann og kakao i en stor kjele på middels varme. Tilsett smør og rør til det er smeltet. Tilsett vanilje og melis og rør til glasuren er glatt og blank. Sett kjelen i en bolle med varmt vann så glasuren ikke stivner. Ha halvparten av kokosmassen i en stor bolle.

Skjær den avkjølte kaken i 16 biter. Hold hver kake fast mellom 2 stekespidd og dypp den i den varme glasuren. La overskytende glasur dryppe tilbake i kjelen før du dypper kaken i kokosmassen. Legg kakene til tørk på en rist dekket med bakepapir etter hvert. Etterfyll kokosmasse i bollen etter behov.

Når glasuren har stivnet, er kakene klar til servering. Lamingtons er best samme dag de lages, men kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i opptil fire dager.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen