• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Grillet hummer med soltørkede tomater

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

125 g usaltet smør, delt i mindre biter
10 hermetiske halverte tomater, bløtlagt i 5 min i kokende vann, avrent
½ ts røde chilispon, om ønskelig
-
4 små hummerhaler
2 ss olivenolje
2 ss nypresset sitronsaft
nykvernet pepper

Bruksanvisning

Tilbered smøret først. Bland sammen smør, tomater og evt chilispon i en kjøkkenmaskin med metallkniv. Kjør til en glatt blanding. Eller bland alle ingrediensene sammen med en gaffel i en liten bolle. Skrap smøret over på plastfolie og form til en lang rull. Pakk den godt inn og sett den i kjøleskapet.

Kløv skallet på hummerhalene langsetter og fjern hinnen som dekker kjøttet. Lirk kjøttet i ett stykke ut av hver halehalvdel og skjær det i fire eller fem biter. Legg dem tilbake i skallet igjen i riktig rekkefølge.

Pisk olje og sitronsaft i en bolle og smak til med pepper. Pensle hummerkjøttet med blandingen, dekk dem til og la dem stå i kjøleskapet til de skal grilles.

Forvarm stekeovnsgrillen på høyeste trinn. Legg hummerhalene med kjøttet opp på en tykkbunnet grillpanne og smett den under grillelementet i ca 10 cm avstand fra varmekilden. Skru varmen ned og grill til hummerkjøttet begynner å bli brunt. Vend hummerhalene og grill dem med skallet opp i 3-4 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på hummerhalene. Vend halene enda en gang og grill til kjøttet så vidt er gjennomstekt. Det vil igjen avhenge av størrelsen på hummerhalene. Det er viktig at hummerkjøttet ikke grilles for lenge, da mister det den fine saftigheten og blir seigt. La det heller være lite stekt. Dekk da grillpannen med aluminiumsfolie og gi hummeren et kort opphold i en varm stekeovn før servering.

Legg hummerhalene på tallerkner. Skjær det avkjølte smøret i 8 skiver og legg én på hver halvdel. Sett tallerknene på bordet idet smøret begynner å smelte.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen