• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Røklaks med Nan-brød

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser



lakseruller:
6 store skiver røkelaks
2 avocadoer
saften av 1 sitron
1 ss frisk klippet dill
nykvernet pepper

nan-brød
500 g hvetemel
1 ss sukker
1 ss bakepulver
1 ts natron
2 ts salt
2 egg
60 g yoghurt
1 3/4 dl melk
1 1/2 ss vegetabilsk olje

garnityr:
6 friske dillkvister og sitronbåter

Bruksanvisning

Lag først lakserullene. Legg lakseskivene på en fjel. Halver og skrell avocadoene og ta ut steinene. Skjær avocadokjøttet i terninger og ha dem i en bolle. Tilsett sitronsaften og bland godt så avocadokjøttet ikke blir misfarget. Renn av overflødig saft, tilsett dill og smak til med pepper. Bland forsiktig. Legg like mye avocadoblanding på hver lakseskive og rull dem sammen. Sett dem kjølig mens du lager brødet.

Nan-brødet lager du slik. Sikt mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Lag en grop i melet og ha i egg, yoghurt, melk og olje. Pisk ingrediensene godt sammen med en gaffel til de samler seg til en deig. Tilsett litt varmt vann dersom deigen er for tørr.

Kna deigen glatt og elastisk på et melet arbeidsbord i ca 5 minutter. Form den til en ball og pakk den inn i plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

Del deigen i 12 like store emner. Rull hvert emne mellom håndflatene til en bolle. Legg bollene på et melet arbeidsbord og klapp dem til flate runde leiver, ca 10 cm i diameter.

Varm en stor tykkbunnet panne over middels temperatur. Legg så mange nan i pannen som det er plass til av gangen og stek dem brunflekkete på hver side. Ha brødene på et fat og server dem varme til lakserullene. De kan holdes varme en stund, men smaker aller best helt nystekt.

Legg lakserullene med skjøten ned på porsjonstallerkner. Garner med dill og sitron.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen