• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Iskake med bjørnebær

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

VANILJEIS:
½ dl melk
2 dl kremfløte
1/3 vaniljestang, delt i to på langs
2 eggeplommer
3 ½ ss sukker
2 ts vaniljesukker
BJØRNEBÆRIS:
180 g sukker
3 dl moste bjørnebær
1 ½ ts nypresset limesaft
3 dl kremfløte
BJØRNEBÆRSORBET:
3 ½ ss sukker
3 ½ dl moste bjørnebær
1 ½ ts nypresset limesaft
70 g glucose, fås på apoteket
BJØRNEBÆRSAUS:
370 g sukker
3 ½ dl vann
1 ½ dl moste bjørnebær
-
hele bær til pynt

Bruksanvisning

Vaniljeis: Ha melk, fløte og vaniljestang i en kjele på middels varme og varm til det danner seg små bobler langs kanten av kjelen. Pisk imens eggeplommer, sukker og vaniljesikker til tykk eggedosis. Hell den kokvarme melken over eggdosisen mens du pisker kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og rør til den tykner, 5-8 minutter. Blandingen skal ha samme konsistens som en eggekrem og legge seg ved på baksiden av en skje. Sil blandingen over i en bolle gjennom en finmasket sikt og avkjøl. Ha den i en ismaskin og følg bruksanvisningen eller frys isen i fryseren.

Bjørnebæris: Rør sukker, de moste bjørnebærene og limesaft til sukkeret er oppløst. Rør inn fløten. Ha blandingen i en ismaskin og følg bruksanvisningen eller frys isen i fryseren.

Bjørnebærsorbet: Rør sukker, de moste bjørnebærene og limesaft til sukkeret er oppløst. Ha glucosen i en bolle. Sett bollen over en kjele med vann og varm opp på middels varme. Ha den lunkne glucosen i bjørnebærmosen og rør godt. Sil blandingen over i en bolle gjennom en finmasket sikt. Ha den i en ismaskin og følg bruksanvisningen eller frys isen i fryseren.

Bjørnebærsaus: Rør sukker og vann i en liten kjele på middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og småkok på svak varme i 20 minutter. Tilsett de moste bjørnebærene og småkok videre i 10 minutter. Ta sausen av varmen og avkjøl den. Dekk den til og sett den i kjøleskapet til den skal brukes.

Slik monterer du iskaken: Ta de to iskremene og sorbeten ut av fryseren og la dem bli serveringsmyke. Kle en 30 x 15 cm kakeform med bakepapir. Ha 2 store skjeer av hver iskrem og av sorbeten i formen. Bland med en skje slik at det dannes et marmorert mønster. Gjenta prosessen til formen er full.

Slå formen mot benken for å fjerne eventuelle luftlommer. Jevn toppen med en stekespade. Dekk formen til og frys kaken til den er stiv, helst natten over.

Vri opp et klede i varmt vann. Sett formen opp ned og legg kledet over bunnen. Rist og bank på formen til kaken glir ut. Skjær iskaken i skiver med kniv dyppet i varmt vann og legg dem på flate desserttallerkener. Hell bjørnebærsaus over og server straks, eventuelt med noen hele bær til pynt.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen