• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kokt kreps med tomatmajones

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3 kg levende ferskvannskreps
BULJONG:
1 gulrot, skrelt og finhakket
½ løk, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket
3 friske persillekvaster, finhakket
3 eukalyptusblader
9 pepperkorn
TOMATMAJONES:
4 eggeplommer
½ ts salt, pluss etter smak
5 dlpeanøttolje
2-3 ts nypresset sitronsaft
2 ts sterk sennep
5 ss tomatpuré
nykvernet pepper

Bruksanvisning

Start med buljongen: Ha alle ingrediensene i en stor kjele. Tilsett så mye kaldt vann at det står 25 cm over bunnen og kok opp over svak varme. Skru varmen ned og la alt småkoke i 30 minutter.

Lag majonesen imens: Ha eggeplommer og ½ ts salt i en kjøkkenmaskin med metallkniv og kjør til en tykk blanding. Mens maskinen går tilsettes halvparten av oljen dråpevis. Fortsett å kjøre mens resten av oljen tilsettes i en fin, jevn stråle til blandingen har en tykk majonesliknende konsistens. Tilsett sitronsaft, sennep og tomatpuré og smak til med salt og pepper.

Legg krepsene i den småkokende buljongen og la dem trekke til de skifter farge, 4-5 minutter. Ta krepsene opp med hullsleiv og legg dem i en haug på et stort fat. Server tomatmajonesen ved siden av.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen