• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

20 hasselnøtter VINAIGRETTE: ¾ dl hasselnøttolje 2 ½ ss olivenolje ½ hvitløkfedd, knust med litt salt 1 – 1 ½ ss cidereddik salt nykvernet pepper - olivenolje 3-4 hoder witlofsalat (eller endivie) 750 g kamskjell salt nykvernet pepper 180 g roquefort, smuldret

Bruksanvisning

Forvarm stekeovnen til 200 C. Legg et lag med hasselnøtter i en grunn panne og sett den i ovnen. Rist nøttene i ca 12 minutter. Ta dem ut av ovnen og pakk de ennå varme nøttene inn i et kjøkkenhåndkle. Gni dem kraftig til skinnet går av. Ha nøttene tilbake i pannen og sett den inn i ovnen igjen. Rist nøttene lett brune, ca 3-4 minutter. Ta dem ut av ovnen og grovhakk dem. Sett til side. Lag vinaigretten: Bland samtlige ingredienser inklusive salt og pepper etter smak i en romslig glassbolle og pisk til alt er godt blandet. Sett til side. Sett en tykkbunnet stekepanne over sterk varme og stenk den med olje. Skru varmen ned. Dette gir pannen smak og hindrer kamskjellene i å legge seg ved. Mens pannen varmes opp, fjernes det bitre hjertet på hvert salathode. Ta bladene forsiktig fra hverandre. Fordel bladene i ett lag på 6 flate tallerkener. Skru opp varmen og ha kamskjellene i pannen. Stek dem på den ene siden i ca 1 minutt. Vend dem og stek på den andre siden i 1 minutt, eller til de er gjennomstekte. Krydre kamskjellene med salt og pepper og ha dem over i vinaigretten. Bland godt. Ta kamskjellene opp av vinaigretten med hullsleiv (ta vare på vinaigretten) og legg dem på salatbladene. Legg en toppet skje med roquefort på hver porsjon og dryss hasselnøttene over. Stenk salaten med vinaigrette. Server straks.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen