• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kamskjellmousse

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

375 g kamskjell salt nykvernet pepper 1 helt egg pluss 1 eggehvite 5 dl kremfløte SAUS: 2 sjalottløk, finhakket 1 ss pepperkorn 2 dl tørr hvitvin 2 ts hvitvinseddik 1 ss kremfløte 200 g usaltet smør, skåret i biter kajennepepper salt

Bruksanvisning

Start med moussen: Legg kamskjellene i en kjøkkenmaskin med metallkniv og kjør til en glatt puré. Tilsett salt og pepper etter smak, det hele egget og eggehviten og kjør til en glatt blanding. Ha blandingen over i en bolle, dekk til og la den stå i kjøleskapet til den tykner, ca 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 180 C. Spray ti 1 dl former med stekespray eller smør dem godt. Ha skjellblandingen i kjøkkenmaskinen igjen og tilsett fløten. Kjør i 5 sekunder. Fyll formene trekvart fulle med blandingen. Dekk dem med aluminiumsfolie og sett dem i en stor langpanne. Hell varmt vann i pannen. Vannet skal gå halvveis opp på formene. Stek moussen i vannbadet til den så vidt har stivnet, ca 25 minutter. Lag sausen imens: Ha sjalottløk, pepperkorn, hvitvin og eddik i en kasserolle og kok over middels varme til væsken er redusert til 2 ss, ca 5 min. Sil blandingen over i en ren kasserolle. Tilsett fløten og la sausen trekke over middels varme i 1 minutt. Skru varmen ned og tilsett smøret, 1 bit om gangen. Pisk helt til én bit har smeltet helt før du legger i neste. Sausen må ikke koke. Smak til med kajennepepper og salt. Lag et speil av saus på varme porsjonstallerkener. Stikk en finbladet kniv langs kanten på hver mousse, hvelv dem på tallerkenene og server straks.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen