• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Lammefilet med aubergine og paprika

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

GRØNNSAKER: 1 stor aubergine, skåret på tvers i 1 cm tykke skiver ¾ dl olivenolje 2 store røde paprika, halvert på langs, uten skinn og frø 2 ts finhakket frisk oregano 2 ts finhakket frisk merian 1 frisk rød eller grønn chili, uten frø og hakket salt nykvernet pepper KJØTT OG SAUS: 2 ss olivenolje 720 g indrefilet av lam, skåret i 4 stykker salt nykvernet pepper ¾ dl tørr rødvin 2 ts ripsgelé 1 ¼ dl hønsebuljong

Bruksanvisning

Start med grønnsakene: Forvarm en stekeovnsgrill på høyeste trinn. Pensle aubergineskivene med litt olje og legg dem på et grillbrett. Grill aubergineskivene til de så vidt er møre, et par minutter. Vend dem en gang. Avkjøl og skjær dem i lange, 1 cm brede strimler. Mens aubergineskivene avkjøles, pensles paprikaen med litt olje. Legg dem utbrettet på grillbrettet og grillstek dem til skinnet vabler seg. Ta dem ut av ovnen, legg dem i en papirpose og lukk den så det ikke kommer luft til. Når paprikaen er avkjølt, flås skinnet av. Skjær fruktkjøttet i lange, 1 cm brede strimler. Varm resten av oljen i en stor tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett aubergine, paprika, oregano, merian og chili og rør om til grønnsakene er godt blandet og nesten faller fra hverandre. Smak til med salt og pepper; hold dem varme. Tilbered lammekjøttet: Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne over middels varme. Stek kjøttstykkene raskt på alle sider. Smak til med salt og pepper og etterstek kjøttet slik du vil ha det (4-6 minutter for medium stekt). Pakk kjøttet i aluminiumsfolie og hold det varmt. Ta vare på pannesjyen. Lag sausen: Rør sjyen over middels varme til den er karamellisert. Kok ut pannen med vin, tilsett ripsgeleen og rør til den er smeltet. Tilsett buljongen og la sausen koke inn til den er passe tykk. Tilsett eventuelt sjy som har rent fra kjøttet og smak til med salt og pepper. Skjær hvert kjøttstykke i pene skiver og anrett dem takstenlagt på et varmt serveringsfat sammen med grønnsakene. Server straks med sausen over eller ved siden av.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen