• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Laks med sitrussaus

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 laksebiffer av filet, med skinn, á 200 g
1 ss nypresset sitronsaft
SITRUSSAUS:
1 ¼ dl nypresset appelsinsaft, pluss evntuelt 3 ss
1 ts finhakket, skrelt ingefærrot
1 vårløk, bare det hvite, finhakket
1 ts lys soyasaus
2 ss nypresset sitronsaft
1 ts asiatisk sesamolje
1 ¼ dl mild olivenolje
1 ts honning
GARNITYR:
2 appelsiner
1 lime eller limonadefrukt
1 grapefrukt

Bruksanvisning

Start med sausen: Ha 1 ¼ dl appelsinsaft i en liten kasserolle og kok opp. Kok til væsken er redusert til 2 ss. Sett til side.

Pisk ingefær, løk, soyasaus, sitronsaft, sesamolje, olivenolje, honning, eddik og pepperkorn i en bolle. Tilsett den reduserte appelsinsaften og smak til med salt og pepper. Sausen skal være syrlig. Tilsett eventuelt mer appelsinsaft etter smak. Sett til side. Forvarm stekeovnen til 200 C.

Lag garnityren: Skjær skallet av 1 appelsin i fine strimler. Kok opp vann i en liten kasserolle, tilsett det strimlede skallet og kok det i 1 minutt. Renn av og sett til side.

Skrell også den andre appelsinen, limen eller limonadefrukten og grapefrukten, pass på at det hvite er helt fjernet. Arbeid med én frukt om gangen: hold den over en bolle og skjær mellom hinnene så båtene faller ned i bollen.

Tilbered laksen: Legg den med skinnsiden ned i en smurt, tykkbunnet ildfast form. Stenk med sitronsaft og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek fisken til den så vidt er gjennomstekt, 8-10 minutter. Husk at fisken fortsetter å småkoke også etter at den er tatt ut av ovnen. Legg laksen på varme tallerkener. Stenk med sausen og graner med sitrusfrukt og det strimlede appelsinskallet.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen