• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hummer med pasta og basilikumsaus

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

salt
400 g fersk tagliolini eller annen fersk pasta
1 dl olivenolje
2 hvitløkfedd, finhakket
1-2 friske røde chilier, uten frø og finhakket
4 friske basilikumblader, revet
3 hermetiske tomater, grovhakket
1 kg kjøtt fra hummerhaler, skåret i biter
3 ss tørr hvitvin
nykvernet pepper
2 ss finhakket basilikum + til pynt

Bruksanvisning

Fyll en stor kjele trekvart full med vann og kok opp. Ha litt salt i vannet og tilsett pastaen. Kok til den er al dente, 1-2 minutter, og pass på at den ikke legger seg ved i kjelen. Renn av og avkjøl i en bolle med kaldt vann.

Varm 1 ss olje i en tykkbunnet stekepanne over svak varme. Tilsett hvitløk, chili og de revne basilikumbladene og surr til alt er mykt, ca 2 minutter. Tilsett tomatene og la alt trekke til sausen har en passe tykk konsistens, ca 15 minutter. Sett til side.

Varm resten av oljen i en annen stor tykkbunnet stekepanne over middels varme. Ha i hummerkjøttet og fres det i 3 minutter. Tilsett vinen og tomatblandingen og kok til sausen har en passe konsistens, ca 3 min. Smak til med salt og pepper.

La pastaen renne godt av. Ha den i pannen med hummeren og la alt bli gjennomvarmt over middels varme. Tilsett hakket basilikum. Bland godt og ha hummer-pastaen i et varmt fat. Garner med basilikumblader og server straks.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen