• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Spaghetti med skjell

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g skjell (blåskjell eller sandmusling)
salt
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedder, finhakket
1 liten frisk rød chili, finhakket
2 tomater, uten skinn og frø skåret i terninger
nykvernet pepper
400 g fersk taglierni (spaghetti)
finhakket persille

Bruksanvisning

Skyll skjellene i kaldt vann. Ha dem i en bolle, dekk med vann og la dem stå i kjøleskapet natten over. Skift vann ofte.

En time før du skal servere pastaen har du 1 ss salt i bollen med skjellene. Det gjør at du støter ut eventuelle sandpartikler. Renn av og skyll enda en gang.

Tilbered sausen: Varm oljen i en stor tykkbunnet panne over sterk varme. Tilsett skjellene, sett lokk på pannen og damp over sterk varme. Tilsett skjellene, sett lokk på pannen og damp over sterk varme til de åpner seg, ca 4 minutter. Rist på pannen av og til. Tilsett tomatterninger, smak til med salt og pepper og la alt bli gjennomvarmt. Sett lokk på og hold skjellsausen varm.

Fyll en stor gryte trekvart full med vann og kok opp. Ha 1 ts salt og pastaen i det fosskokende vannet. Kok til pastaen er al dente, 3-4 minutter. Renn av og ha den i en stor, varm serveringsbolle.

Hell skjellsausen over pastaen, tilsett persille og server.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen