• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sitruskake med valmuefrø

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

185 g usaltet smør, romtemperert
200 g sukker
finrevet skall av 2 lime
finrevet skall av 1 appelsin
2 ss nypresset limesaft
3 egg
85 g valmuefrø
290 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ¾ dl kulturmelk
KANDISERT SITRUSSKALL:
2 ½ dl vann
200 g sukker
skallet av 2 lime, skåret i fine strimler
skallet av 1 appelsin, skåret i fine strimler

Bruksanvisning

Forvarm ovnen til 180 C. Legg en strimmel bakepapir i bunnen og opp langs kortendekantene av en 12 x 22 cm brødform og smør papiret og formen.

Rør smør, sukker, skall av lime og appelsin og limesaft hvitt og kremaktig. Tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Rør inn valmuefrøene.

Sikt mel, bakepulver og natron i en annen bolle. Vend mel og melk skiftvis inn i røren. Ha røren i formen.

Stek kaken midt i ovnen i 50-55 minutter. Stikk en bakepinne inn midt i kaken for å se om den er ferdig. Den skal komme tørr ut igjen. La kaken stå i formen i 5 minutter og hvelv den deretter på rist til avkjøling.

Kandiser sitrusskall: Rør vann og sukker i en liten kjele på middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp, tilsett skall og kok til sukkerlaken er tykk, 10-15 minutter. Ta skallet opp med hullsleiv og la det renne av på rist. Kandisert skall kan oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur til det skal brukes.

Dekorer kaken med sitrusskallet og sikt melis over.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen