• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 villender
1/2 liten løk
1 liten purre, godt vasket
1 gulrot
1/4 potte frisk timian
2 ss madeira
1 dl tørr rødvin
havsalt
grovkvernet pepper
4 store hvitløksfedder
olivenolje
24 meget små nypoteter
4 småløk
8 sjalottløk
500 g skogsopp
4 1/2 ss usaltet smør
200 g frisk spinat, blansjert i kokende vann i 1-2 minutter og avrent

Bruksanvisning

Forvarm stekeovnen til 150 C. Skjær av hals og ben på endene og legg dem i en liten langpanne med 1/2 løk, purre, gulrot og timian. Sett pannen i ovnen i ca 30 minutter. Ta den ut av ovnen og ha innholdet over i en kasserolle. Sett pannen på platen og kok den ut med madeira og rødvin. Ha sjyen over i kasserollen sammen med vann slik at bena dekkes. Kok opp over svak varme og la alt trekke uten lokk mens ender og grønnsaker stekes ferdig.

Endene steker du ved å gni inn andebrystene med havsalt og pepper og en delt hvitløksfedd.

Pensle en langpanne med litt olje. Ha poteter, småløk, sjalottløk og resten av hvitløken i pannen. Brun dem i ovnen i ca 30 minutter. Tilsett sopp og krydre med salt og pepper. Øk ovnsvarmen til 200 C. Legg endene oppå grønnsakene og stek dem til de er medium, 20-25 minutter. La ender og grønnsaker hvile i 20 minutter før servering mens det holdes varmt.

Smelt imens 1 ss av smøret i en stekepanne over middels varme. Tilsett spinat og stek til den begynner å falle sammen. Hold den varm.

Lag sausen ferdig: Sil kraften og skum av eventuelt fett. Ha den silte kraften over i kasserollen og kok den inn over sterk varme til passende sauskonsistens. Smak til med salt og pepper. Ha de siste 3 1/2 ss smør i sausen under stadig omrøring. Sausen må nå ikke koke. Hold den varm i vannbad til den serveres.

Fordel grønnsaker og spinat på varme tallerkner. Skjær ut bryststykkene på endene og anrett dem over grønnsakene. Server sausen ved siden av.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen